Ronaldo har kniven for struben: Nu må Real overveje exit

Cristiano Ronaldo har gang i en meget skidt sæson i Real Madrid, og han indgår muligvis ikke i planerne for Real Madrid til næste sæson, vurderer fodboldkommentator

Ronaldo er igennem en krise i sin fodboldkarriere. Foto: AP SNTV

Cristiano Ronaldo har ikke præsteret godt i denne sæson, og krisen kradser i Real Madrid. Alt dette kan betyde fornyelse hos Los Blancos, og noget tyder på, at verdensstjernen ikke er en del af de kommende planer.

Sådan er vurderingen fra Niels Christian Frederiksen, der kommenterer spansk fodbold på TV3 SPORT.

- I den her sæson har der været nogle klare frustrationer hos Ronaldo. Det har ikke kørt spillemæssigt, men derudover fik han lovet en forbedret kontrakt, da Real Madrid vandt Champions League i sidste sæson. Det har Real Madrid ikke været villige til, og her kan man godt have en mistanke om, at Florentino Perez måske har haft en tanke om, at hans dage er ved at være slut, siger Niels Christian Frederiksen til Ekstra Bladet.

Tallene taler sit tydelige sprog. Cristiano Ronaldo har blot scoret otte mål i de første 17 kampe i denne sæson. Til sammenligning scorede portugiseren 25 mål i 29 kampe i sidste sæson.

En blødende Ronaldo fik en støvler i hovedet under en kamp tidligere på sæsonen imod Deportivo La Coruna. Foto: AP
En blødende Ronaldo fik en støvler i hovedet under en kamp tidligere på sæsonen imod Deportivo La Coruna. Foto: AP
 

Ifølge kommentatoren trykker alderen Cristiano Ronaldo, og det påvirker den 33-årige portugiser meget. Han er ikke længere komplet.

En rapport udarbejdet af CIES Football Observatory fra januar 2018 viser, at Ronaldo blot er den 49. mest værdifulde spiller med en værdi på omkring 600 millioner danske kroner. For blot et år siden var han hele 900 millioner værd. Det kan ses på portugiseren.

- Cristiano Ronaldo ser frustreret ud over, at han har mistet værdi på fodboldmarkedet, og at han er blevet ældre. Derudover er Ronaldo ikke så hurtig som tidligere.

- Tidligere kunne han ændre sig fra at være en oplægger til en målscorer, men jeg ved ikke hvor mange elementer, han har tilbage i trylleposen længere, siger Niels Christian Frederiksen.

Drastiske ændringer i vente i Real Madrid
Real Madrid er i øjeblikket placeret på en fjerdeplads i La Liga. Den spanske klub er røget ud af den spanske pokalturnering, mens Los Blancos skal duellere i to nervepirrende kampe mod Paris Saint-Germain i Champions League.

Det lugter derfor af fornyelse i den spanske storklub, hvor gennemsnitsalderen på de bærende pladser er stødt stigende, og her kan Ronaldo blive ofret.

- Hvis jeg skal tolke på de signaler, som Real Madrid har sendt med at skulle bruge mange penge på nye spillere til den kommende sæson og gøre holdet yngre, så passer Cristiano Ronaldo ikke rigtigt ind i det nye billede, siger Niels Christian Frederiksen.

Derfor kan et muligt exit fra Real Madrid være lige om hjørnet. Det store spørgsmål er dog, hvor portugiseren vil passe ind. Et scenarium kunne være en mulig byttehandel mellem to verdensstjerner.

Hvis Los Blancos får mulighed for at skille sig af med verdensstjernen, så vil Real Madrid nok benytte sig af det. 

- Hvis det kan lade sig gøre, tror jeg, at Real Madrid gerne vil af med ham til sommer. Han kunne måske indgå i en byttehandel med Neymar i Paris, det ser jeg som en mulighed. Cristiano Ronaldo har kniven for struben sammen med flere af de ældre spillere inklusiv Zidane. Der skal ske noget til sommer, og der tror jeg nødvendigvis ikke, at Cristiano Ronaldo indgår i den plan, siger Niels Christian Frederiksen.

ARTIKLEN FORTSÆTTER UNDER BILLEDET

Alderen trykker for Cristiano Ronaldo. Foto: AP
Alderen trykker for Cristiano Ronaldo. Foto: AP
 

Karantæne spændte ben for god sæson
Den store krise for portugiseren startede, da han kom dårligt fra start i denne sæson. I august måned fik portugiseren fem dages karantæne fra spansk fodbold efter et rødt kort mod FC Barcelona i Super Cuppen.

Ifølge Jonas Schwartz, der er fodboldkommentator på TV3 SPORT, var det med til at starte den dårlige periode for Cristiano Ronaldo. 

- Ronaldo kom skævt ind i sæsonen, da han røg ind i en fem dages karantæneperiode. Derefter har han ikke kunne finde et højt spillemæssigt niveau. Ronaldo har i denne sæson haft sværere ved at skabe noget selv, og han er nu blevet mere afhængige af sine holdkammerater end tidligere på grund af sin alder.

- Hvis han ikke bliver sat op af sine medspillere, kan han i mange kampe godt falde ud, siger Jonas Schwartz til Ekstra Bladet.

Ronaldo blev udvist tidligere på sæsonen i kampen mod Barcelona. Foto: AP
Ronaldo blev udvist tidligere på sæsonen i kampen mod Barcelona. Foto: AP
 

På trods af at den 33-årige portugiser blev kåret som verdens bedste fodboldspiller i 2017, og at han er kendt som en stor individualist, så har Cristiano Ronaldo i højere grad brug for sine medspillere.

Real Madrids dårlige præstationer som hold i denne sæson har stor indflydelse på portugiserens niveau.

Tidligere i sæsonen har Cristiano Ronaldo ladet sine frustrationer gå ud over sine medspillere. Tilbage i november måned 2017 gav Ronaldo blandt andet sine holdkammerater skylden for Real Madrids dårlige spil i denne sæson,

- Han er godt klar over, at der er stort fokus på ham. Ronaldo kan derfor blive irriteret, hvis hans medspillere ikke træner ordentligt og præsterer godt, så kan det samle sig i frustration. Det bliver en forstærket effekt, siger Jonas Schwartz.

Foto: AP
Foto: AP
 

Kun Champions League-titlen kan redde sæsonen
Det spanske mesterskab ser ud til at være tabt for de forsvarende mestre, da Real Madrid i skrivende stund er hele 19 point efter ærkerivalen FC Barcelona.

Derfor er det kun realistisk, at Cristiano Ronaldo og Real Madrid kun kan nå at vinde Champions League-titlen i denne sæson. Hvis det ikke skal blive til en fiaskosæson for stjernespilleren, så skal trofæet med de store ører vindes som mininum. 

- De skal vinde Champions League for, at det ikke skal blive en fiasko for Cristiano Ronaldo og Real Madrid, og det kan endda blive vanskeligt. Klubben møder Paris. Real Madrid har svære betingelser, da den spanske klub starter på hjemmebane. Selvom klubben vinder turneringen, så har det stadig været en skidt sæson med den historik, som klubben har, siger Niels Christian Frederiksen.

Cristiano Ronaldo er i øjeblikket i gang med sin niende sæson i Real Madrid, og han har været med til at vinde to spanske mesterskaber og to Champions League-titler.

Real Madrid skal i kamp næste gang i La Liga 10. februar mod Real Sociedad på hjemmebane, mens Paris Saint-Germain gæster Santiago Bernabeu 14. februar i Champions League.

Spansk fodbold Hvorfor piller Ronaldo ham i røven?

Neymar tjener mere end Cavani og Mbappe til sammen, men her ser stemningen mellem dem ud til at være upåvirket af lønforskellen. Foto: AP Intl. fodbold Neymars vilde løn: Tjener dobbelt så meget som holdkammeraterne

46 kommentarer
Vis kommentarer