Annonce:
Annonce:

Ronaldo taget med underbukserne nede - gemmer milliard i skattely

Real Madrid-stjernen gemmer indtægter fra danske JBS i berygtet skattely

Annonce:
Følg Fodbold

Cristiano Ronaldo har masser at smile af.

Portugiseren, der i sommer kunne lade sig kåre som europamester sammen, kan som en af verdens allerbedst betalte atleter se millionerne tikke ind på bankbogen endnu hurtigere, end han kan nå at knalde sine mange mål i nettet for Real Madrid.

Her er Ronaldos rivaler til prisen som 'verdens bedste'

Pengene kommer blandt andet fra danske JBS, der har forpligtet sig til at betale mindst 30 mio. kroner over en femårig periode for Ronaldos bijob som undertøjsmodel.

Men nu kan whistleblower-siden Football Leaks afsløre, at stenrige Ronaldo ikke mener at have råd til at betale skat af sin enorme formue.

I et samarbejde med en række europæiske medier, heriblandt tyske Der Spiegel og danske Politiken, afslører Football Leaks nemlig nu, at Ronaldo gemmer mere end en milliard danske kroner i det berygtede skattely De Britiske Jomfruøer.

Annonce:

Politiken skriver, at superstjernen reelt kun har betalt skat af 3,8 procent af de enorme sponsorindtægter, hans berømmelse har sikret ham.

Et trick, der i den kommende vil blive afsløret i sit fulde omfang, når Football Leaks og deres samarbejdspartnere sætter fokus på den meget omfattende økonomiske svindel i topfodbold.

Det er whistlebloweren 'John', der har fået snebolden til at rulle.

- Det er på høje tid at få ryddet op i fodbolden. Fansene skal forstå, at med hver eneste billet, fodboldtrøje og tv-abonnement, de køber, så fodrer de et ekstremt korrumperet system, som ikke tænker på andet end egen vinding, siger ’John’ til Spiegel.

Der er tale om i alt 18,6 millioner hemmelige kontrakter, regneark, fakturaer og mails fra fodboldindustrien. Dem har Spiegel delt med Politiken og 10 andre europæiske medier i netværket European Investigative Collaborations.

Annonce:

Nogle af de fortrolige dokumenter viser, hvordan Ronaldos personlige sponsorindtægter fra blandt andet den danske tøjproducent JBS samt Nike og Armani mellem 2009 og 2014 flød.

Det skete via et selskab i Irland ud til et skuffeselskab på De Britiske Jomfruøer.

Selskabet rummede i perioden cirka 555 millioner kroner, der tilhørte Ronaldo.

Først i 2014 blev en mindre del, 15 procent, deklareret til de spanske skattemyndigheder, skriver Politiken.

Alt i alt har Ronaldo i hele perioden ifølge Politiken scoret cirka 1,1 milliarder kroner på personlige sponsoraftaler. Af dem angav han så lille en andel, at han i sidste ende kun skulle betale, hvad der svarer til cirka 3,8 procent i skat.

Ifølge Ronaldos advokatfirma, Senn Ferrerro, er de spanske myndigheder nu i gang med at efterforske Ronaldos skatteforhold.

Skrækscenarie for Real: Superstjernes skade værre end forventet

Et spark i skridtet på fodboldens top-bosser

Tidligere Barça-boss afslører: Jeg sagde nej til Ronaldo

De ekstreme fodboldkontrakter: Hvorfor megalønninger giver mening for Real Madrid

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: