Rystet over kortslutning: 'Absurd handling'

Sevilla-stjernen Jules Koundé mistede besindelsen i storkampen mod FC Barcelona, og reaktionerne på det røde kort taler deres tydelige sprog

Jules Koundé ved, at den er gal. Her ses Sevilla-forsvareren sekunder efter den tåbelige beslutning om at kaste en bold i hovedet på Jordi Alba. Resultatet blev et rødt kort. Foto: Marcelo del Pozo/Ritzau Scanpix
Jules Koundé ved, at den er gal. Her ses Sevilla-forsvareren sekunder efter den tåbelige beslutning om at kaste en bold i hovedet på Jordi Alba. Resultatet blev et rødt kort. Foto: Marcelo del Pozo/Ritzau Scanpix
Følg Spansk fodbold

Jules Koundé fik en alt andet end optimal start på juleferien, da Sevilla-spilleren sluttede året af med et rødt kort i ligakampen mod FC Barcelona, der endte 1-1.

Det hører ikke til sjældenhederne, at forsvarsspillere må trække billetten - især ikke når FC Barcelona er modstanderen - men Koundés exit i tirsdagens opgør var alligevel ekstraordinært.

Der var således tale om et regulært sammenbrud for åbent tæppe, da den franske landsholdsspiller mistede besindelsen efter en duel med Jordí Alba ved sidelinjen.

Sevilla-profilen blev skubbet ud af banen i forbindelse med nærkampen, og mere skulle der åbenbart ikke til, før det slog klik for ham.

Koundé greb fat om bolden, inden spillet blev sat i gang, og hamrede den direkte i hovedet på Alba, der ikke nåede at tage fra med hænderne.

Derefter tog dommer Carlos del Cerro Grande sin formentlig nemmeste beslutning i opgøret ved at finde det røde kort frem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Marcelo del Pozo/Ritzau Scanpix
Foto: Marcelo del Pozo/Ritzau Scanpix
 

I sin beretning fra kampen noterede han det senere som en voldelig handling, mens spillet var afbrudt, hvilket kan gøre karantænedommen hårdere. Det skriver ABC de Sevilla.

Sikkert er det, at mediernes dom over hændelsen allerede er faldet, og den er ikke i den milde ende.

- Det røde kort var lige så tydeligt, som handlingen var absurd fra en professionel aktør af hans kaliber, lyder det i AS.

I det store lokalmedie Diario de Sevilla noteres det, at fejl er en del af spillet, men denne type handlinger fører til ustabilitet.

- Det er menneskeligt, men den barnlighed gør ham utilregnelig, lyder dommen.

Koundés egen træner, Sevilla-bossen Julen Lopetegui, er overbevist om, at den 23-årige spiller selv drager de rette konklusioner efter sin handling.

- Han (Koundé, red.) er sikkert vred, skuffet og frustreret. Når du begår fejl som denne, er det normalt, at du har det dårligt. Men han er allerede fantastisk og vil helt sikkert være selvkritisk, siger Lopetegui ifølge Marca.

Sevilla formåede at redde det ene point i land trods en lille halv time i undertal, hvorfor klubben fortsat har ti point ned til FC Barcelona.

Aktuelt er mandskabet fra Andalusien placeret på andenpladsen i La Liga med 38 point. Det er fem færre end Real Madrid, som topper tabellen.

Fjerde afsnit af 'Agenterne'

- Hey 'Big Sam', Stig er i spjældet.

Væk Sam Allardyce en meget tidlig søndag morgen, og fortæl ham, at hans spiller sidder bag tremmer. Det var opgaven til Karsten Aabrink den 23. juni 2002. En opgave han ikke var særligt begejstret for.

Lyt til fjerde afsnit af 'Agenterne' her eller din fortrukne podcastapp.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.