Så er det officielt: Andres Iniesta klar for ny klub

Barcelona-ikonet Andres Iniesta er blevet præsenteret hos sin nye klub

Rygterne har været der længe, men nu er det officielt. 34-årige Andres Iniesta har skrevet under med en ny klub, og der er som ventet tale om den japanske klub Vissel Kobe.

Det melder den japanske klub torsdag formiddag.

Iniesta var grædefærdig, da han meddelte sit farvel til Barcelona. Foto: AP
Iniesta var grædefærdig, da han meddelte sit farvel til Barcelona. Foto: AP

Iniesta sikrer her Barcelona sejren i pokalfinalen. Foto: AP
Iniesta sikrer her Barcelona sejren i pokalfinalen. Foto: AP

Barcelona ønsker også Iniesta held og lykke i Japan

Her ses de unge brødre Brian og Michael med faren Finn Laudrup. (Foto: Michael Sperling) Kendte 50 år med Laudrup-dynastiet: Sådan klarer de sig i dag

Dermed følger Iniesta i sporene på sit idol Michael Laudrup, der spillede 15 kampe for netop den japanske klub tilbage i 1996/1997-sæsonen efter tiden i Real Madrid og inden skiftet til Ajax.

For Iniesta er der tale om karrierens første seniorskifte. Han har således spillet 675 kampe for FC Barcelona, som han kom til som 12-årig fra Albacete.

Vissel Kobe ligger i øjeblikket nummer seks i den bedste japanske liga, hvor der er spillet 15 kampe af sæsonen, men efter sommerpausen kan de altså se frem til forstærkning i form af Iniesta, der først lige skal spille VM-slutrunde for Spanien.

Iniesta bliver desuden holdkammerat med tyske Lukas Podolski, der skiftede til klubben fra tyrkiske Galatasaray sidste sommer. Podolski er dog skadet og først klar i slutningen af næste måned.

Allerede onsdag var der kraftige rygter omkring Iniestas skifte.

Fodboldstjernen lagde her foto af sig selv og klubejer i Vissel Kobe, Hiroshi Mikitani, på Twitter. De to gav hinanden hånden, og billedet suppleres af teksten 'På vej til mit nye hjem med min ven.'

Ni spanske mesterskaber, fire Champions League-titler blev det til for Iniesta i Barcelona, der også står med to gange EM-guld og et enkelt VM-guld, og nu gælder det altså jagten på japansk guld for verdensstjernen.

Steven Gerrard og Luis Suarez mødes til en opvisningskamp mellem FC Barcelona 
og Liverpool i den såkaldte Champions 
Cup på Rose Bowl Stadium, Californien.
Foto: AP/Jae C. Hong Sport og Spil Fodboldens trofaste 'Klubmænd'

Mestermager Johan Cruyff og hans troldmand Michael Laudrup står centralt i jubelscenen efter triumfen på Wembley i 1992 (Foto: Allover) Sport og Spil Husker du Laudrups Barcelonas Dream Team: Her er de i dag

Spansk fodbold Super-indkøb på vej? Barcelona bekræfter stjernemøde

10 kommentarer
Vis kommentarer