Særlig stemme: Messi indkaldt til EU-valg

Lionel Messi er argentiner, men kan alligevel stemme til valget om pladserne i Europa-Parlamentet

Lionel Messi kan stemme ved dagens EU-afstemning - selvom han er argentiner. Foto: AP
Lionel Messi kan stemme ved dagens EU-afstemning - selvom han er argentiner. Foto: AP

Søndag stemmer det meste af Europa på, hvem der skal sidde i Europa-Parlamentet de næste fem år.

Også i Italien går de til stemmeurnerne denne søndag, og det er ikke kun den almindelige italiener, der er indbudt til at komme forbi den lokale skole.

Også verdens bedste fodboldspiller, Lionel Messi, er indbudt til at stemme - og det selvom han egentlig er argentiner. Det fortæller italienske Corriere della Sera.

- Mesteren i Barcelona har dobbelt italiensk-argentinsk statsborgerskab og er registreret i Marche-området, fordi han stammer fra sin oldefar Angelo Messi født i 1866, der boede her, lyder det.

- Lionel Messi er registreret i kommunen på listen over byen Recanatis indbyggere i udlandet. Derfor har de sendt hans stemmeseddel til Barcelona, så han får mulighed for at stemme til valget 26. maj, lyder det.

Lionel Messis oldefar udvandrede fra den lille italienske by Recanati til Argentina en gang i 1800-tallet, men i byen bor stadig flere mennesker med efternavnet Messi.

Tilbage i juni 2013 fortalte dog til samme avis, at tilknytningen til den italienske by, hvor digteren Giacomo Lepardi født i 1798 også kommer fra, ikke var videre stor.

- Jeg tror, at min far kender stedet. Han har været der og har mødt vores slægtningen. Måske vil jeg også gøre det en dag, lød det dengang fra Messi.

Han fortalte også, at han stort set aldrig taler om Italien derhjemme.

- Men mange argentinere er lidt italienske. Selv min mor, Celia Cuccitini, og også min partner, Antonella Roccuzzo, fortalte Messi dengang.

Skulle Lionel Messi finde på at besøge sine forfædre i det østlige Italien nord for Rom og øst for Firenze i forbindelse med søndagens afstemning, så bliver han næppe imponeret, hvis han kombinerer det med det et kig på den lokale fodboldklub.

Recanatese spiller nemlig i den italienske Serie D , der er den fjerdebedste række.

Vælger mellem superstjerner: For barnlig til Real Madrid

Det er bindegalt: Ukendt 18-årig koster 750 mio.

Helt lovligt: Sådan kan du se Messi og Ronaldo spille - gratis

Sands store opgør: Sandheden bag Brøndbys kursskifte