Scorede mod Danmark: Nu er han død af corona

Den tidligere spanske landsholdsspiller José Luis Capón bukkede søndag under for coronavirussen

En af Atlético Madrids helt store spillere gennem tiderne, José Luis Capón, afgik søndag ved døden på grund coronavirussen. Privatfoto
En af Atlético Madrids helt store spillere gennem tiderne, José Luis Capón, afgik søndag ved døden på grund coronavirussen. Privatfoto

Coronavirussen trækker dag efter dag et uhyggeligt spor i Italien og i Spanien, hvor tusinder er bukket under.

Søndag gik det så ud over den tidligere fodboldspiller José Luis Capón, der smittet med virussen afgik ved døden, 72 år gammel. Det skriver flere spanske medier.

Atlético Madrid har på sin hjemmeside og på de sociale medier hyldet Capón:

- Atlético-familien er i sorg. En af vore store legender er gået bort: José Luis Capón. Du vil altid være i vore hjerter, skriver klubben, der også har bekendtgjort, at flagene på Wanda Metropolitano vil være på halv stang i et døgn.

José Luis Capón kom til Atlético Madrid i 1969, hvor han dog ikke var en fast del af det hold, der i sæsonen 1969/70 vandt mesterskabet. Det var han heller ikke sæsonen efter, hvorfor han tog et smut om Burgos, men kom tilbage i 1972.

Her blev han for første gang spansk mester - et kunststykke, han gentog i 1977, efter at han året inden havde vundet den spanske pokalturnering og i 1974 Intercontinental Cup, der senere er blevet erstattet af VM for klubhold.

Desuden var han i 1974 med til at tabe finalen i Europa Cup'en for mesterhold (det senere Champions League), da Atlético efter 1-1 i den første kamp fik klø 4-0 i omkampen af Bayern München efter to scoringer af henholdsvis Uli Hoeness og Gerd Müller. Der spillede danske Johnny Hansen begge kampe for tyskerne.

Capón, der opererede som back - mest i venstre side, men han kunne også spille i højre - fik desuden 13 landskampe for Spanien med en scoring til følge.

Den faldt pudsigt nok mod Danmark i EM-kvalifikationen i 1976, som Spanien vandt 2-0 - i øvrigt også med Johnny Hansen på banen.

Da José Luis Capón trak sig tilbage i 1980 efter i alt 269 kampe for Atlético Madrid blev han den hidtil sidste spiller, der har fået en testimonial-kamp for klubben. Det skete, da klubben på det nu hedengangne Estadio Vicente Calderón tabte 3-0 til Sovjetunionen.

Bate Borisov er for mange uden for landets egne grænser nok det mest velkendte hviderussiske hold. (Arkivfoto)
 Foto: Anton Vaganov/Reuters Intl. fodbold Her scorer de kassen på coronavirus

Erceg har nu skiftet Brøndby-trøjen ud med Esbjergs. Han nåede dog ikke mange minutter, før coronavirussen satte en stopper for sæsonen. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Superligaen Roser danskernes indsats: Et meget disciplineret folk

Foto: Finn Frandsen/Polfoto Spansk fodbold Får hård kritik: '3000 km hensynløshed'

Det ryger en ordentlig sjat af Ronaldos løn, da Juventus i samspil med spillerne reducerer indkomsten pga. corona. Foto:Afp Italiensk fodbold Får sparekniven: Går 28 millioner ned i løn