Se Messi tangere Figos rekord

Lionel Messi havde en fod med i alle fem mål, da F.C. Barcelona på udebane vandt med overbevisende 5-2 over Athletic Bilbao

Messi havde en fod med i alle F.C. Barcelonas fem mål i gårsdagens sejr over Athletic Bilbao. (SNTV)
Følg Spansk fodbold

Der var ingen tvivl om udfaldet, da Barcelona på overlegen og sprudlende vis udraderede Athletic på San Mamés stadion i Bilbao.

Messi åbnede selv ballet direkte på frispark efter et kvarter og lagde op til Luis Suárez' 2-0-scoring efter 26 minutter, et resultat, der holdt til pausen.

Efter 60 minutters spil begyndte så et vanvittigt kvarter. Først fik Athletic Bilbao reduceret, men allerede to minutter efter var Messi på pletten igen og fik banket en tværaflevering ind på værternes Oscar de Marcos, så denne ikke kunne undgå at score i eget net. 3-1 til Barca.

Endnu to minutter senere var det så Neymars tur til at nyde godt af Messis oplæg, og han kunne let score til 4-1.

Messi og Neymar glimrer i storsejr

I det 67. minut reducerede den gamle målræv Aritz Aduriz til 2-4 for Bilbao efter oplæg fra Iker Muniain, men lige lidt hjalp det. Især fordi Xabier Etxeita kort efter valgte at afslutte vanvidskvarteret med at stemple Luis Suárez på knæet, en handling som på retfærdig vis blev takseret til et rødt kort.

Godt fem minutter tid kunne Messi så slå det sidste søm i kisten, da han serverede Sergio Busquets en dyb stikning, så denne let kunne spille Pedro fri til en let scoring midt for mål og slutresultatet 5-2 til F.C. Barcelona.

Siden Messi sidste år slog Telmo Zarras 60 år gamle scoringsrekord, må den argentinske boldekvilibrist snart til at kigge langt efter nye rekorder at slå, efter han med gårsdagens præstation nåede op på siden af Luís Figo i kampen om at blive den spiller, der har lavet flest assists i den spanske Primera Division.

TV: Barcelona vinder målfest over Atlético

Og hvor begge spillere har stået for 105 målgivende afleveringer i La Liga, så skulle Lionel Messi kun bruge 299 kampe til det imod Figos 336, ifølge Goals.com.

Og der er da heller ikke meget, der tyder på, at Luís Figo får lov til at beholde sin andenplads i lang tid endnu. På tredje- og fjerdepladsen følger nemlig Messi holdkammerater Xavi Hernandez og Dani Alves med henholdsvis 95 og 92 assists.

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?