Se tallene: Norsk kæmpetalent er en fiasko i Real Madrid

Martin Ødegaards tid i Real Madrid har endnu ikke kastet de store succeser af sig, og kongeklubbens reservehold præsterer faktisk bedre uden nordmanden

Der var store forventninger, da Martin Ødegaard i starten af året blev præsenteret som Real Madrid-spiller. Indtil videre er succesen dog udeblevet. (Video: AP/SNTV)

Det var aldrig tanken, at 16-årige Martin Ødegaard skulle gøre sig gældende i Real Madrid fra begyndelsen.

Dertil var omvæltningerne for den norske teenager, der i januar byttede Strømsgodset ud med den spanske storklub, for store. De nye medspillere var på et andet niveau. Den norske liga kunne ingenlunde sammenlignes med den spanske.

Så Ødegaard skulle langsomt køres i stilling. Han skulle modnes på Real Madrids reservehold Castilla, der begår sig i den tredjebedste spanske række. Slå sit navn fast på disse kanter mod overkommelige hold og blomstre på sigt.

Men lad det være sagt med det samme: Sådan er det ikke gået. Den unge nordmand har således endnu ikke markeret sig på den iberiske halvø, hvor spanske medier flere gange i løbet af forrige sæson hæftede sig ved, at det unge talents præstationer ikke stod mål med de enorme - og deraf måske også tyngende - forventninger, der har været. 

Se også: Gigant-talent fik debut i ti måls-orgie!

Ødegaard spiller til dagligt for Real Madrids reserver, men prøvede i sidste sæson at komme i kamp for førsteholdet. Her ses han i La Liga-kampen mod Getafe i maj. (Foto: AP)
Ødegaard spiller til dagligt for Real Madrids reserver, men prøvede i sidste sæson at komme i kamp for førsteholdet. Her ses han i La Liga-kampen mod Getafe i maj. (Foto: AP)

I denne sæson har Castilla så lagt særdeles godt fra land, og holdet topper tabellen fem runder inde i turneringen som følge af fire sejre og et enkelt nederlag.

Men selv om Ødegaard har været på banen i flere af disse kampe, viser en statistik, som norske VG har opgjort, at Real Madrids reserver faktisk har større succes, når nordmanden er på bænken eller tribunen.

VG har stillet skarpt på Ødegaards indvirkning på pointhøsten i de 22 kampe, fordelt over denne og forrige sæson, som Castilla har spillet, siden teenageren kom til den spanske hovedstad – og tallene taler sit tydelige sprog. 

Se også: Menneskelig Messi? Så dårlig er stjernen på straffespark
På bundlinjen står, at Castilla med Ødegaard på banen har hentet 1,27 point pr. kamp i gennemsnit, mens point-gevinsten har været 2,43, når den 16-årige midtbanespiller har siddet udenfor. 

Den manglende Ødegaard-effekt ses også ved at kaste et blik på de seneste tre kampe i ligaen, hvor det ganske vist er blevet til seks ud ni mulige point. De afgørende scoringer, der sikrede de to sejre, blev imidlertid først sat ind, efter nordmanden var blevet skiftet ud.

Martin Ødegaard, der bare var 15 år og 117 dage, da han i 2014 debuterede i den bedste norske række, har kontrakt med Real Madrid indtil sommeren 2018.

66 kommentarer
Vis kommentarer