Sisto på 'ekstrem diæt': Nu advarer ekspert

Pione Sisto havde planer om at få på 21 dage lang diæt, hvor han kun spiste frugt. Ekspert ville ikke anbefale det til sportsfolk, mens sæsonen kører

Pione Sistos kur har vakt opsigt i Spanien. Foto: Claus Bonnerup
Pione Sistos kur har vakt opsigt i Spanien. Foto: Claus Bonnerup

29. april begyndte Pione Sisto en noget usædvanlig kostplan: I 21 dage vil han kun indtage frugt.

Celta Vigos danske kantspiller er kendt for at gå alternative veje, men denne diæt har alligevel vakt stor opsigt.

Den anderledes spiseform er ikke faldet i god jord hos Faro de Vigo sportsredaktør Juan Carlos Álvarez, som dækker Celta Vigo intenst.

- Det overstiger næsten alt tænkeligt og er vanskeligt at forstå i en faglig struktur, hvor visse vaner er ufravigelige. Pione har sprunget over en af de vigtigste aspekter, nemlig ernæring, der bliver behandlet så omhyggeligt i professionel fodbold, skriver han og kalder det en 'ekstrem diæt'.

Vis dette opslag på Instagram

DAY 5 .

Et opslag delt af @ youknowital den

Vis dette opslag på Instagram

DAY 10 Fruit Fast

Et opslag delt af @ youknowital den

For et par dage siden afbrød han den dog før tid.

- Det blev virkelig intenst. Detox-symptomerne slog virkelig igennem, fortalte han via en live-udsendelse på Instagram. Han har dog planer om at gennemføre de sidste syv dage, fortalte han.

Skeptisk ekspert
Ernæringsekspert Umahro Cadogan, som blandt andet er kendt fra TV2's programserie 'Kan man spise sig rask?', er skeptisk over for Sistos kur, men kan også se fordele ved det. Hans første reaktion er dog klar:

- Man kommer nok til at blive sulten, udbryder han.

- Der er nogle næringsstoffer, som han kommer til at mangle, men det vil ikke efterlade ham med kun knogler tilbage.

- For en topfodboldspiller i konkurrence vil det blive presset, så han ikke kan performe optimalt. Jeg ville ikke anbefale det til de sportsfolk, som jeg arbejder med. Han kan komme til at mangle væske og salte, siger han.

Derudover mener ernæringseksperten, at Sisto kan komme til at mangle protein og tabe muskelmasse.

Cadogan ville ikke anbefale det til sportsfolk, der er i en konkurrenceperiode. Foto: Mathilda Yokelin
Cadogan ville ikke anbefale det til sportsfolk, der er i en konkurrenceperiode. Foto: Mathilda Yokelin

Se også: Afviste gigantbud på Sisto

Det er bedre stabilt at veje et par kilo for meget fremfor at have yoyo-vægt på grund af mange slankekure. Foto: Michael Heim/Alamy Plus Gør dit hjerte glad - sådan taber du dig bedst

Der er dog nogle ting, som potentielt kan være godt.

- Hvis det bliver gjort rigtigt, kan faste og restriktioner godt have positive effekter,siger han.

- Det kan være gavnligt for sene og ligamenter og mindske noget inflamation. Nogle hold i NFL (Amerikansk fodbold, red.) har eksperimenteret med at semifaste i offseason, og de har haft gode resutlater. Timet rigtigt kan det godt være en god løsning.

Andre positive effekter kunne være et sundere tarmsystem samt det at blive mere bevidst om, hvordan og hvornår man spiser.

Sisto har kun spillet 827 minutters La Liga-bold i denne sæson. Det svarer til lidt over ni hele kampe. Foto: Albett Gea/Reuters/Ritzau Scanpix
Sisto har kun spillet 827 minutters La Liga-bold i denne sæson. Det svarer til lidt over ni hele kampe. Foto: Albett Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

Længden på diæten bekymrer dog Cadogan.

- Umiddelbart lyder det som lang periode, hvor man ikke får nok næring. Men man skal huske på, at vi i urmiljøet har gået lang tid med meget lidt mad, så det kan lade sig gøre.

Mediet Faro de Vigo har forsøgt at spørge klubben om sagen, men de har ikke ønsket at afsløre, om de har givet Sisto frie tøjler til diæten.

Se også: Revolution i Real Madrid - vil sælge helt hold

Se også: Officielt: Griezmann siger farvel

Sønderjyske er presset af mange kontraktudløb. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superligaen Indefra: Riddersholm desperat presset

25 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere