Annonce:
Annonce:

Skal afløse Ronaldo - Nu forhandler Real Madrid med Neymars far

Real Madrid har sendt en repræsentant til Brasilien for at overtale Neymars far om, at det er en god idé, at sønnen skal være Cristiano Ronaldos afløser i Real Madrid

Real Madrid har sendt en repræsentant til Brasilien for at forhandle med Neymars far. Foto: AP
Real Madrid har sendt en repræsentant til Brasilien for at forhandle med Neymars far. Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold

Hvem skal afløse Cristiano Ronaldo i Real Madrid?

Det spørgsmål bliver lige nu stillet fodboldfans verden over, men hos Real Madrid-præsient Florentino Perez tyder det på, at et enkelt navn står øverst, og det er hverken Kylian Mbappé, Eden Hazard eller Robert Lewandowski, men derimod brasilianske Neymar.

Brasilianske Globo Esporte melder natten til fredag, at Real Madrid har intensiveret jagten på brasilianeren.

- Klubben har nu sendt en officiel repræsentant til Santos med det klare mål at etablere kontakt til Neymars far og forhandle et muligt skifte på plads. Samtalerne er i gang, skriver mediet.

Annonce:

- Sagen er dog ret kompliceret. Da der ikke er nogen frikøbsklausul, og kontrakten går til sommeren 2022, så er Real Madrids største hindring at overbevise - og i første omgang overbevise Neymar - PSG-ejeren Sheikh Nasser Al-Khelaifi om at sælge sin stjernespiller. Og i øjeblikket synes det usandsynligt, skriver mediet.

Neymar kom til Paris SG sidste sommer for 1,65 milliarder efter at være løbet sur i det i Barcelona, hvor han kun var kronprinsen efter Kong-Messi. Men det seneste halve år har rygter igen og igen fortalt om Neymars utilfredshed med niveauet i den franske liga, og han skulle også være vred med, at den franske dommerlinje tillader, at han bliver sparket oftere ned, end det skete i La Liga.

Spørgsmålet er dog, om PSG-ejeren vil sælge Neymar blot et år efter, at han gjorde brasilianeren til verdens dyreste fodboldspiller.

Real Madrid-repræsentanten, der er sendt til Brasilien, skulle være Juni Calafat. Det er ham, der tager sig af de sydamerikanske anliggender i Real Madrid, og han stod også bag Vinicius Jr og Rodrygo, der er kommet til Madrid denne sommer.

Annonce:

Allerede som 13-årig tiltrak Neymar interesse fra Real Madrid, hvor han var til prøvetræning, men han vendte hjem til Brasilien igen. Som 16-årig afviste han igen Real Madrid, og da han i 2013 besluttede sig for at skifte til Spanien, så var det Barcelona, han valgte i stedet for Real Madrid, der ellers også viste interesse.

Dengang skulle Neymars far i øvrigt have foretrukket et skifte til Real Madrid, men Neymar fravalgte nok engang Real Madrid. Med Cristiano Ronaldo væk fra klubben, så er pladsen som Madrids konge imidlertid ledig, og derfor gør Real Madrid igen forsøget og sender en repræsentant over for at overbevise Neymar-lejren.

Artiklen fortsætter under billederne

Hvor mon Neymar er på vej hen? Fotos: AP

 

Sådan har Neymar flirtet med Real - fem gange

Tog fejl: Hævder Neymar tigger om Barcelona-retur

Tidligere på måneden kunne den spanske tv-station TVE fortælle, at Real Madrid havde tilbudt at købe Neymar for 310 millioner euro - 2.311.000.000 kroner.

Det fik Real Madrid på banen med en officiel udmelding.

- Rapporterne er fuldstændig usande, skrev klubben.

Annonce:

Et skifte til Real Madrid vil også gøre ekstra ondt i Barcelona, hvor Lionel Messi i maj var fremme og fortælle om de følelser, som et eventuelt skifte ville give.

- Det vil være forfærdeligt at se Neymar i Real Madrid pga. alt det, som han betyder for Barcelona. Det vil være et stort nederlag for alle fansene, lød det fra Messi, der sammen med Suarez dannede en farlige fronttrio med brasilianeren.

En anden tidligere Barcelona-spiller, Neymars landsmand Rivaldo, var i april fremme med positive ord om et skifte til Real Madrid.

- Jeg har tidligere sagt, at Neymar kan blive verdens bedste fodboldspiller. Men det sker ikke, hvis han bliver i Paris Saint-Germain. Med den information, som jeg har, så tror jeg, at det er sandsynligt, at han ender i Real Madrid, sagde Rivaldo i april.

PSG-ejeren Sheikh Nasser Al-Khelaifi  har været fremme og sige, at det er '2000 procent sikkert, at Neymar bliver i PSG', men måske har han ikke taget højde for reglerne om financial fairplay, der kan tvinge PSG til at sælge ud.

Annonce:

SENESTE - Real Madrid afviser fredag aften, at man har indledt forhandlinger med Neymar. I en pressemeddelelse oplyser den spanske storklub, at forholdet til PSG er 'ekstraordinært', og at man vil gå via de officielle kanaler, hvis man vil forsøge at hente spillere i den franske klub.

Hvad er Financial Fairplay?

* Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) indførte begrebet Financial Fair Play (FFP) i 2010, fordi man ønskede at bekæmpe stigende gæld blandt fodboldklubber.

 

 * Fra 2013 til 2015 måtte klubber maksimalt have en gæld på 45 millioner euro (cirka 334 millioner kroner) i den samlede treårige periode. De næste tre år frem til 2018 er beløbet reduceret til 30 millioner euro (cirka 223 millioner kroner).

 

* Investeringer i stadioner, træningsfaciliteter, ungdomsafdelinger og kvindefodbold er ikke inkluderet i beløbet, da Uefa ønsker at fremme økonomiske investeringer her.

 

Hvilke sanktioner kan ramme en klub, som ikke opfylder FFP?

 

* En klub kan blive udelukket fra deltagelse i de europæiske turneringer. Det er dog sjældent sket.

 

* Både Paris Saint-Germain (PSG) og Manchester City har tidligere fået bøder på 60 millioner euro (cirka 446 millioner kroner). Heraf var 40 millioner euro (cirka 297 millioner kroner) betinget.  Begge klubber fik deres trupper i Champions League skåret ned fra 25 til 21 spillere.

Kilde: Ritzau

Nye billeder: Øver Neymar skuespil til træning?

Neymar med problemer i Paris? Nu puster bossen til ilden

 

De ekstreme fodboldkontrakter: Hvorfor megalønninger giver mening for Real Madrid

Verdens 50 største talenter - her er de ni år senere

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: