Skandale under opsejling? Barça-præsident købte illegal lever til kræftsyg spiller

Ifølge El Confidencial render Eric Abidal rundt med en illegal lever i kroppen - ikke sin fætters, som først annonceret

Eric Abidals nye lever stammer ikke fra fætteren, men er købt på det sorte marked, skriver avis. Foto: AP
Eric Abidals nye lever stammer ikke fra fætteren, men er købt på det sorte marked, skriver avis. Foto: AP

En større skandale er muligvis under opsejling i den spanske storklub FC Barcelona.

Den store spanske avis El Confidencial kører således en historie i dagens avis, hvor det fremgår, at den tidligere Barcelona-præsident Sandro Rosell har indrømmet at have købt en lever på det sorte marked i 2012, da forsvarsspilleren Eric Abidal var i akut behov for at få transplanteret en lever på grund af sin kræftsygdom.

Den officielle historie har hidtil været, at leveren blev doneret af en fætter til Abidal, men det skulle ifølge avisen blot være en dækhistorie for at undgå en skandale.

Barcelona og Eric Abidals egen fond har siden afvist afvist historien som det pure opspind.

- FC Barcelona afviser hårdnakket historier bragt i dag vedrørende uregelmæssigheder i forbindelse med Eric Abidals levertransplantation. Historierne afvises også af Hospital Clínic de Barcelona og Abidal selv, lyder det i pressemeddelelsen, hvor det også fremgår, at El Confidencials artikler undlader oplysningen om, at sagen skulle være blevet afsluttet af en domstol i Barcelona 18. maj.

Barcelona skriver videre, at historierne har forårsaget skade på omdømmet både Barcelona, Eric Abidal, Sandro Rosell og de organisationer, der er involveret i organtransplantation.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sandro Rosell blev anholdt sidste år i en sag om hvidvaskning. Nu har politiet åbnet endnu en sag mod den tidligere Barcelona-præsident. Foto: AP
Sandro Rosell blev anholdt sidste år i en sag om hvidvaskning. Nu har politiet åbnet endnu en sag mod den tidligere Barcelona-præsident. Foto: AP
 

Politiet har beviser
Ifølge avisen har spansk politi opsnappet mindst fire telefonopkald, hvor Sandro Rosell indrømmer, at leveren blev købt på det sorte marked. Politiet skulle være kommet på sporet af sagen, fordi Rosell blev efterforsket i forbindelse med en anden sag om hvidvaskning af penge, hvor han blev anholdt sidste år.

Under telefonsamtalerne skulle en unavngiven person flere gange have sagt, at han og Rosell købte en illegal lever til Abidal, hvortil Rosell skiftevis svarede ja og med et bekræftende 'mm'.

Ifølge avisen skulle politiet have indledt en sag på baggrund af de nye oplysninger.

Handel med organer på det sorte marked er ulovligt i de fleste vestlige lande, og derfor risikerer Sandro Rosell en straf for at være indblandet i handelen. Historien melder ikke noget om, hvorvidt Abidal selv var bekendt med, at det skulle være en illegal lever.

Sandro Rosell stoppede som præsident i Barcelona i januar 2014, hvor han trak sig på grund af beskyldninger om usandheder i forbindelse med købet af Neymar.

Eric Abidal og Sandro Rosell under pressekonference, hvor Abidals exit blev annonceret i 2013. Foto: All Over Press
Eric Abidal og Sandro Rosell under pressekonference, hvor Abidals exit blev annonceret i 2013. Foto: All Over Press
 

Smækkede med døren
Eric Abidal blev ramt af kræft i 2011, men en succesfuld operation helbredte ham i første omgang. Sygdommen kom dog tilbage og udviklede sig så meget, at det var nødvendigt med en ny lever.

En lever, som Abidals fætter altså ifølge de første oplysninger angiveligt leverede. Allerede dengang blev der dog sået tvivl om historien om fætteren, fordi Barcelona insisterede på at holde ham hemmelig for offentligheden.

Den tidligere forsvarsspiller forlod Barcelona i 2013, da klubben lod hans kontrakt løbe ud, kort efter han vendte tilbage til banen fra sin leveroperation. Abidal smækkede da også med døren, da han skiftede til Monaco og sagde blandt andet, at Barcelona ikke betalte ham løn, mens han var syg.

Rønnebærene er dog ikke længere sure: Abidal blev i sidste måned ansat som sportsdirektør i Barcelona.

Foto: AP
Foto: AP
 

VM-stjerne anklaget for doping af sin egen far

Stjernen gør tykt grin med sig selv - Umuligt at vise børn VM-jubel

Stines søn svinede landsholdsspiller: Nu ryger lommepengene og telefonen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri