Skattefar angriber Messis far

Barcelona-stjernen kan gå fri af alle anklager om skattesnyd, mens hans far stadig risikerer fængsel

Det ser ud til at Lionel Messi går fri af den skattesag, han har været indblandet i. Men anderledes skidt ser det ud for hans far, Jorge. (Foto: AP/Manu Fernandez)
Det ser ud til at Lionel Messi går fri af den skattesag, han har været indblandet i. Men anderledes skidt ser det ud for hans far, Jorge. (Foto: AP/Manu Fernandez)

Den offentlige anklager i Barcelona anbefaler, at alle anklager om skattesnyd mod verdensstjernen Lionel Messi bliver droppet.

Det oplyser nyhedsbureauet dpa.

Den skriftlige anbefaling landede tirsdag på bordet hos den dommer i Barcelona-provinsen Gava, der har stået for efterforskningen i Messis skattesag de seneste to år.

Se også: Xavi håber på Barca-comeback

Det sker efter, at Messis far - Jorge Messi tidligere har påtaget sig al ansvar i sagen.

Den offentlige anklager mener derimod, at Jorge Messi bør 18 måneder i fængsel for det påståede skattesnyd, der løber op i godt 30 millioner kroner.

I de to år, sagen har stået på, har den offentlige anklager tidligere udtrykt tvivl om, hvorvidt Lionel Messi personligt var ansvarlig for sagen.

Barcelona-spilleren vidnede i retten i sagen i 2013, og allerede her mente den offentlige anklager i Barcelona, at den 28-årige fodboldstjerne var helt uvidende omkring de kontrakter, og det papirarbejde, som sagen indeholder.

Skattesagen handler om, at Messi-lejren er mistænkt for at have snydt skattemyndighederne for en del af en række sponsoraftaler fra 2007 til 2009.

Se også: Uønsket Real Madrid-profil lovprises: Gud hjalp mig! Se også: Wass: Nye holdkammerater har løftet mit niveau

Faderen har hele tiden argumenteret for, at Lionel Messi dengang var ung og ikke anede noget om skat af sponsoraftaler, men blot spillede fodbold.

Dengang etablerede Messi-familien selskaber, der tog sig af spillerens kommercielle rettigheder, i Belize og Uruguay.

Messi-familien indgik i perioden sponsorkontrakter med eksempelvis Banc Sabadell, Telefonica, Danone, Air Europa, Adidas og Pepsi til en samlet sum på mere end 70 millioner kroner, uden at der blev betalt skat i Spanien.

Spaniens juridiske kontor i Madrid har hele tiden ment, at Lionel Messi har givet sin godkendelse til dele af de manglende skatteindbetalinger.

Det vides ikke endnu, om man i Madrid vil følge anbefalingen og droppe alle anklager imod Barcelona-spilleren, der i øjeblikket er ude af spillet med en knæskade.

1 kommentar
Vis kommentarer