Skattefar jagter Barca-stjerne: Huse og biler beslaglagt

Barcelona-angriberen Neymar har fået inddraget værdier for mere end 300 millioner kroner som led i en kæmpe sag om skatteunddragelse

Av! En skattesag hjemme i Brasilien kan blive særdeles bekostelig for Neymar. (Foto: AP)
Av! En skattesag hjemme i Brasilien kan blive særdeles bekostelig for Neymar. (Foto: AP)

Skattelovgivning er tricky, det ved de fleste. Selvangivelser, årsopgørelser, trækprocenter, fradrag.

For Barcelona-stjernen Neymar har det tilsyneladende været sværere end for de fleste at finde ud af, hvad han skulle betale, for brasilianeren har netop fået beslaglagt værdier for 313 millioner kroner i hjemlandet. Det skriver en lang række medier, blandt andre Associated Press.

Neymar er sigtet for skatteunddragelse for 104 millioner kroner i årene mellem 2011 og 2013, hvor han spillede for klubben Santos i Brasilien. Fodboldspilleren har simpelthen værdisat sine aktiver i hjemlandet alt for lavt, lyder anklagen.

Neymar bekræfter absurd sommer-rygte

Nogle eller alle de penge, der skulle have været opgivet til skattevæsenet, er ifølge flere medier kommet fra Barcelona, i givet fald formentlig som et led i Neymars skifte til den spanske storklub i 2013.

Dommeren Carlo Muta valgte at indefryse tre gange det unddragne beløb for at sikre sig, at eventuelle bøder og renter af skattepengene i sidste ende bliver lagt oven i de 104 millioner. Både boliger og biler er blandt de aktiver, som er beslaglagt.

Den 23-årige angriber, der er på kurs mod at blive den mest scorende brasilianske landsholdsspiller nogensinde, er ikke den eneste Barcelona-stjerne, der er i skattevæsnets søgelys. Også Lionel Messi har en større skattesag hængende over hovedet.

Messi skal i retten for skattesnyd