Skriver Barça-historie: Første gang i 45 år

For første gang siden 1974/1975 scorer Barcelona ikke et eneste mål i de to ligakampe mod Real Madrid

Barcelona kan ikke score. Foto: JUAN MEDINA/Ritzau Scanpix
Barcelona kan ikke score. Foto: JUAN MEDINA/Ritzau Scanpix

Se også: Tabte El Clásico - men Braithwaite 'giver håb'

I tiden med Cristiano Ronaldo og Lionel Messi på hver deres hold, der var årets sikreste væddemål at forudse begge hold på måltavlen i de indbyrdes kampe mellem Real Madrid og Barcelona.

I denne sæsons første Clásico spillede de to klubber 0-0 for første gang i 17 år, og da søndag aftens opgør i Madrid endte med 2-0-sejr til hjemmeholdet, så måtte catalanerne igen gå målløse fra banen.

Ifølge Kicker er det første gang i 45 år, at Barcelona går fra banen uden at have scoret et eneste mål i sæsons to Clásicos i ligaen.

Senest det skete var tilbage i sæsonen 1974/1975, hvor Barcelona tabte 0-1 ude og spillede 0-0 hjemme. Det var dengang hollandske Rinus Michels var træner, og Barcelona kun blev nummer tre lige efter Zaragoza, mens Real Madrid løb med mesterskabet.

Lionel Messi mister rekord til Vinicius. Foto: JAVIER SORIANO/Ritzau Scanpix
Lionel Messi mister rekord til Vinicius. Foto: JAVIER SORIANO/Ritzau Scanpix
 

Slår Messi-rekord
I søndagens opgør kom Real Madrid til gengæld på tavlen efter 71 minutter, da brasilianske Vinicius fik scoret.

Og med sine 19 år og 233 dage bliver han den yngste spiller i dette årtusinde til at score i kampen mellem Real Madrid og Barcelona.

Ifølge Opta snupper Vinicius rekorden fra selveste Lionel Messi, der tilbage i 2007 var 19 år og 259 dage, da han scorede mod Real Madrid.

Danske Martin Braithwaite gjorde sig også bemærket i søndagens storkamp - læs her, hvad de spanske aviser skriver om ham.

Se også: Raser mod TV2-kanal: 'Amatører'

- Når man spiller mod de store hold, er det fedt. Det er dem, jeg gerne vil måle mig med, så jeg skal vise, at jeg kan være på niveau med dem. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Hjemme hos Braithwaite: Folk forveksler selvtillid med arrogance

Mestermager Johan Cruyff og hans troldmand Michael Laudrup står centralt i jubelscenen efter triumfen på Wembley i 1992 (Foto: Allover) Sport og Spil Husker du Laudrups Barcelonas Dream Team: Her er de i dag

16 kommentarer
Vis kommentarer