Spansk legende stopper øjeblikkeligt

Efter en lang og glorværdig karriere har Fernando Torres valgt at lægge støvlerne på hylden i en alder af 35 år

Mens Torre var en kæmpesucces i Liverpool, endte han som noget af et flop i Chelsea. Her blev det alligevel til nogle kasser - se de tre bedste her. Video: Discovery Networks Danmark

Fernando Torres indstiller karrieren.

Den spanske fodboldstjerne har valgt at sige stop i en alder af 35 år. Det har han fredag offentliggjort på sin Twitter-profil.

Efter en glorværdig karriere, hvor højdepunkterne tæller både EM- og VM-guld med det spanske landshold, har den karismatiske angriber valgt at lægge støvlerne på hylden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Fernando Torres strålede i tiden i Liverpool. Foto: Tim Hales / Ritzau Scanpix.
Fernando Torres strålede i tiden i Liverpool. Foto: Tim Hales / Ritzau Scanpix.

Baggrunden for sin beslutning vil han offentliggøre på et pressemøde, der afholdes i Tokyo søndag klokken 10 om formiddagen lokal tid.

Den karismatiske angriber har siden 2018 optrådt for Sagan Tosu i den japanske liga, men huskes naturligvis bedst for mange succesrige år i europæisk fodbold.

Specielt de første år i karrieren i Atletico Madrid gjorde ham verdenskendt som et af klodens største angrebstalenter, da han brød frem i 2001. En lokal Madrid-knægt fra forstaden Fuenlabrada med blondt hår og en endnu lysere fremtid.

Han spillede flere end 200 kampe for hovedstadsklubben med et fabelagtigt målsnit til følge. 82 scoringer i den stribede trøje blev det til, inden turen gik til Liverpool, hvor succesen kun blev endnu større.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Fernando Torres blev en meget populær figur i Liverpool. Foto: Phil Noble / Ritzau Scanpix.
Fernando Torres blev en meget populær figur i Liverpool. Foto: Phil Noble / Ritzau Scanpix.

Anfield blev Torres’ andet hjem, og Liverpool-tilhængerne fik sig en favorit i front, der bare bombede mål ind på stribe. Angriberen scorede i mere end hver anden kamp for Premier League-klubben, der nødt godt af hans kvaliteter i godt tre sæsoner.


Senere gik turen til Chelsea i en rekord-handel i 2011, men til trods for en Champions League-triumf i 2012, nåede tiden i London-klubben aldrig samme højder.

Torres fandt glimt af sit tidligere niveau, da han vendte retur til Atletico i 2016, hvorefter karrieren altså gik ind i sin afsluttende fase via et eventyr i Østen.

Daniel Iversen har vist stort spil i denne slutrunde. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Dansk keeper raser over VAR: Det er amatøragtigt

Jonas Knudsen skifter engelsk fodbold ud med svensk. Foto: Lars Poulsen Dansk fodbold Dansk landsholdsspiller skifter klub

Stephn Houghton er den tiende kvindelige landsholdsspiller, der runder 100 kampe for England. Det skete i efteråret 2018. Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold VM-stjernens private mareridt: Derfor måtte hun kysse sin mand

Christian Lønstrup blev suspenderet fra sin stilling som cheftræner for FC Roskilde, efter han anklagede flere spillere fra holdet i at have medvirket i matchfixing. Foto: Jens Dresling Sport og Spil 48 vanvittige timer: Lønstrup overhørte det værste til privat fest

30-årige Kai Robin Havnaa skal forsøge at fortsætte sejrsstimen, når han lørdag aften går i ringen ved Nordic Fight Night i Forum Horsens. Foto: Sauerland Promotion Sport og Spil Far blev dræbt og onkel er storrøver: - Jeg har ét mål

1 af 6 Foto: Ritzau Scanpix
2 af 6 Foto: Ritzau Scanpix
3 af 6 Foto: Ritzau Scanpix
4 af 6 Foto: Ritzau Scanpix
5 af 6 Foto: Ritzau Scanpix
6 af 6 Fernando Torres stopper sin karriere. Foto: Juan Medina / Ritzau Scanpix.
40 kommentarer
Vis kommentarer