Spansk politi foretager ni nye anholdelser i matchfixingsag

Politiet har anholdt flere mistænkte i "Operation Oikos", som handler om matchfixing i spansk fodbold

Det er holdene i de to bedste spanske rækker, der er under efterforskning. Foto: ALBERT GEA/Ritzau Scanpix
Det er holdene i de to bedste spanske rækker, der er under efterforskning. Foto: ALBERT GEA/Ritzau Scanpix

Politiet i Spanien har tirsdag anholdt ni personer i en sag om matchfixing i spansk fodbold.

De ni personer er alle mistænkt for at fixe kampe i den næstbedste række i Spanien og er en del af "Operation Oikos", der blev indledt mod matchfixing i spansk fodbold i maj i år, hvor både spillere og ledelsespersoner blev anholdt.

De nye anholdelser sker i forbindelse med, at en klub i den næstbedste række er mistænkt for i juni 2017 at have betalt spillere fra et modstanderhold for at sikre, at klubben nåede avancement fra playoffkampene om oprykning.

- For at betale pengene har forskellige personer og lovlige selskaber direkte og indirekte udbetalt forskellige beløb i kontanter, siger politiet i en meddelelse.

De ni anholdte er mistænkt for korruption, hvidvaskning og misbrug af virksomhedens aktiver.

Efterforskningen er udført af Europol. Myndighederne har ikke offentliggjort navnene på de anholdte eller på klubben.

I maj blev ti personer anholdt inklusive nuværende og tidligere spillere som en del af en kulegravning af matchfixing i Spaniens to bedste fodboldrækker.

Politiet siger, at tirsdagens anholdelser var relateret til flere håndskrevne dokumenter, der blev beslaglagt i maj, og som afslørede en metode til at fixe resultatet i en kamp i den næstbedste række.

Politiet har tidligere sagt, at efterforskningen har givet anledning til at mistænke mindst tre kampe for at være fixet. Det drejer sig om kampe i den bedste og næstbedste række samt i en lavere række.

Östersund har spillede forrige år i Europa League mod blandt andre Arsenal. Foto: TT NEWS AGENCY/Ritzau Scanpix Skandinavien Skandalen eskalerer: De smides ud af ligaen
Wout van Aert vandt Danmark Rundt 2018. Aftenen før første etape lod han sig interviewe af Ekstra Bladet under forudsætning af, at talen ikke faldt på hans jobsituation. Få måneder senere brød han sin kontrakt. Foto: René Schütze. Cykling Megastjerne skred i utide: Nu er der faldet dom
Rasmus Prehn støtter op om sanktionerne. Foto: OLUFSON JONAS OL Dansk minister klar i mælet: Smid dem ud

0 kommentarer
Vis kommentarer