Spanske klubber truer med at lukke ligaen

Flere spanske klubber nægter at gå på banen, hvis der ikke indføres kollektiv tv-aftale, siger Espanyol-boss

Alexis Sánchez omringet af Espanyol-spillere. Barcelona-klubben truer nu med at nedlægge arbejdet for at få flere tv-penge. (Foto: AP)
Alexis Sánchez omringet af Espanyol-spillere. Barcelona-klubben truer nu med at nedlægge arbejdet for at få flere tv-penge. (Foto: AP)

Flere spanske fodboldklubber planlægger at nedlægge Primera Division, hvis ikke der meget snart indføres en kollektiv tv-aftale.

Truslen kommer fra Espanyols præsident Joan Collet, der kræver, at regeringen indfører en kollektiv tv-rettighedsaftale ved lov.

Som det er nu, forhandler hver klub sin egen tv-aftale, hvilket betyder, at de to storklubber Real Madrid og FC Barcelona i øjeblikket tjener langt mere end alle andre.

- Vi er klar til at standse ligaen, hvis ikke loven bliver indført om en, to til tre uger, siger Collet ifølge Reuters til spansk radio.

- Jeg har talt med klubber som blandt andre Valencia. Vi vil skulle holde et nyt møde, men vi er klar, hvis ikke regeringen gør noget ved det, siger Espanyol-præsidenten.

Se også: Barcelonas snedige plan: Sådan vil de hente nye spillere

I størstedelen af Europas store ligaer har klubberne indgået kollektive aftaler med tv-selskaberne.

Tidligere på ugen blev rettighederne for den engelske Premier League fra 2016 til 2019 solgt til Sky og BT for 51 milliarder kroner.

Spillerne har også et liv uden for banen - derfor er krikken uberettiget, mener FC Barcelona-spilleren Javier Mascherano. (Privatfoto: Instagram, @kevinrolandkr) Spansk fodbold - 11. feb. 2015 - kl. 06:41 Uventet støtte til Ronaldo fra Barcelona

Selv om den samlede værdi af de mange tv-aftaler i spansk fodbold skønnes at være langt mindre, så tjener Real Madrid og FC Barcelona ifølge Joan Collet flere penge end andre klubber i Europa.

- Vi har fortsat denne skammelige situation, hvor to klubber tjener mere end nogen anden klub i Europa, siger Collet.

Den spanske regering har gennem længere tid arbejdet på at indføre en kollektiv tv-aftale, men lovforslaget har indtil videre trukket ud.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere