Stjernen i rørende hyldest til træners døde datter

En bevæget Luis Suarez dedikerede sin scoring til sin vLuis Enriques afdøde datter, Xana, som var hans egen datters veninde

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Spansk fodbold

Ingen af de omkringstående var i tvivl om budskabet, da Luis Suarez efter sin scoring for Barcelona mod Valencia først rakte to fingre mod himlen, hvorefter han samlede hænderne og formede de to fingre som et ’x’.

’X’ for Xana.

Xana er – eller rettere var – identisk med Xana Enrique. Hun døde nemlig for et par uger siden, kun ni år gammel, af knoglekræft.

Hun var datter af den tidligere Barcelona-træner Luis Enrique, som i tre år var Luis Suarez’ chef, og hun var veninde til Suarez’ datter, Delfina, som hun blandt andet gik i samme skole med. De to familier havde angiveligt et godt og tæt forhold.

Foto: PAU BARRENA/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: PAU BARRENA/AFP/Ritzau Scanpix

Hele Barcelona-holdet mindedes hende før kampen, og da Enrique på Twitter fortalte om sit tab, deltog hele fodboldverdenen i hans sorg og hans tab. 


Den tidligere spanske landstræner overraskede i juni ved pludseligt at forlade trænersædet i det spanske fodboldforbund af 'personlige årsager'.

Forklaringen var selvsagt, at den 49-årige spanier ønskede at tilbringe tiden sammen med sin datter, der var alvorligt syg og led af såkaldte knoglesarkomer.

'Vores datter, Xana, døde i eftermiddag, ni år gammel, efter at have kæmpet mod sarkomerne i fem hårde måneder,' skrev den ulykkelige far.

'Vi takker alle for de kærlige tilkendegivelser, vi har modtaget i løbet af disse måneder, og vi sætter pris på jeres forståelse og diskretion,' fortsatte han og sluttede med en personlig hilsen til sin datter:

’Vi vil savne dig utrolig meget, men vi vil huske dig hver eneste dag resten af vores liv i håbet om, at vi vil mødes igen i fremtiden. Du bliver den stjerne, der leder vores familie. Hvil i fred, Xanita.

Stjernens datter er død: Blev kun ni år

Barcelonas 16-årige vidunder gav Valencia baghjul

Detalje afslører: Messi kan forlade Barca

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+