Stjernen vil hjælpe 200: Det er et grimt system

AS Monacos Keita Baldé har fundet plads til 90 personer - og arbejder på endnu flere, efter mange har sagt nej til at hjælpe

Keita Baldé i et glædeligt øjeblik for Inter. Siden er han vendt retur til Monaco. Arkivfoto: Alberto Lingria/Reuters/Ritzau Scanpix
Keita Baldé i et glædeligt øjeblik for Inter. Siden er han vendt retur til Monaco. Arkivfoto: Alberto Lingria/Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

Nej, nej og atter nej.

Fodboldspilleren Keita Baldé har på det seneste forsøgt at finde husly på 13 forskellige hoteller i den spanske by Lleida til 200 hjemløse personer.

Men uden held.

Ingen har ifølge Baldé næret noget ønske om at hjælpe, selvom pengene har været der. Ja, der har endda været nogle, der end ikke har svaret på henvendelserne.

Baggrunden er, at Monaco-spilleren, der selv er fra Girona et par timers kørsel derfra i det nordøstlige Spanien, tilsyneladende har et stort hjerte og gerne vil hjælpe folk i nød.

Folk der er kommet til Spanien fra primært Senegal for at sæsonarbejde, men som ikke har hverken hjem, pension eller uddannelse.

Missionen var at finde bopæl til de 200 i fire måneder.

- Slås og arbejder side om side med Nogay, en antiracistisk aktivist, for at finde hendes første hjem. Vi befinder os i et uhensigtsmæssigt og grimt system, hvor det at leje et sted at bo kan give problemer på grund af farven på din hud – eller fordi du er fra et andet land, skriver Keita Baldé på Instagram.

Afvist af alle
- Jeg giver ikke op, og jeg vil opnå, hvad jeg har lovet. Jeg beder blot om lidt tålmodighed og styrke.

De to har ifølge dem selv tilbudt at betale kontant for leje samt mad til 200 personer i fire måneder.

Ifølge Nogay Ndiaye er det blevet afvist af såvel hoteller, hostels, ejendomsmæglere samt andre individer, som han skriver. Alt sammen på grund af de 200 personers oprindelse.

- Det er en klar racismesag, siger hun ifølge tidsskriftet Publico.

- De vil ikke sige det direkte; at de ikke vil have sorte mennesker til at bo på deres hoteller. Nogle har sagt klart nej, andre har sagt nej med en række undskyldninger, så godt som altid racistiske, og andre har ganske enkelt ikke svaret os, forklarer hun.

Derfor er Keita Baldé nu gået skridtet videre og har selv lejet en bygning, hvor 90 personer kan bo.

- Du kan jo ikke sove i en hængekøje, når du arbejder 12 timer på en gård, citeres Ndiaye for at sige.

Corona stoppede dem ikke
- De har sovet på gaden uden mad, uden noget som helst. Selv ikke coronavirussen har stoppet dem i at arbejde. De fleste kommer fra Senegal, og jeg vil hjælpe, så godt jeg kan. Jeg søger ikke nogen konflikt, har han sagt.

Keita Baldé er født og opvokset i Spanien men repræsenterer Senegal på landsholdsniveau, da hans forældre er senegalesere.

Han spillede i FC Barcelonas ungdomsrækker som barn men endte via et lejeophold i Lazio, der gav ham debut som seniorspiller i september 2013 – 18 år gammel.

I august 2017 købte AS Monaco ham for 30 millioner euro – svarende til 223 millioner kroner. Efter et lejeophold i Inter er han nu tilbage i Monaco, hvor han i denne sæson er noteret for otte mål i 26 kampe.

Vi har fundet det første sted, og nu leder vi efter det næste, siger han og tilføjer, at selvom han har boet og spillet i både Spanien, Italien og nu Frankrig, har han aldrig selv oplevet problemer af racistisk karakter.

Bizart maske-bal: Storklub hyldet

Ville banke Tyson – så blev han kørt ned

I flæsket på rivalen: Du sælger jo sex!

Hvem gider FCN?

Dokument afslører: FCK i stor corona-bommert

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind