Storroser livlig Braithwaite: 'Et frisk pust'

Den danske landsholdsangriber får mange positive ord efter indsatsen mod Real Sociedad. Braithwaite var ifølge Marca FC Barcelonas bedste før pausen

Video: Tariq Mikkel Khan, Nikolaj Høier, Reuters. Redigering: Signe Skov

Husk, at du kan se 2. division eksklusivt hos Ekstra Bladet. Få adgang her

Martin Braithwaite får roser for sin første start som Barcelona-spiller.

Den 28-årige danske landsholdsangriber fik de første 88 minutter i 1-0-sejren over Real Sociedad lørdag aften og blev klappet fra banen på Camp Nou.

Også de lokale journalister kunne li’, hvad de så fra nyindkøbet. I første halvleg var Braithwaite sit holds farligste, og det bliver bemærket.

Barcelona-sportavisen Sport noterer, at Braitwaite var den mest aktive og livlige Barcelona-spiller før pausen og undrer sig i samme moment over, hvorfor træner Quique Setién ikke gav Braithwaite chancen fra start i sidste weekends El Clásico i Madrid.

'Med sin entusiasme og bevægelighed var han et frisk pust i forhold til sine holdkammerater, der var for apatiske i mange faser'.

'Han var hurtig og levende og skabte konstant plads til sig selv. Hans bevægelighed skabte rum, og Leo Messi vidste, hvordan han skulle finde ham', skriver Sport.

Braithwaite havde FC Barcelonas første afslutning efter knap ti minutters spil, da han med et god hug testede Real Sociedad-målmand Remiro.

Han fik yderligere et par muligheder før pausen, men har fortsat sin første Barcelona-scoring til gode.

Martin Braithwaite var i første halvleg en konstant trussel. Foto: Lluis Gene / AFP / Ritzau Scanpix
Martin Braithwaite var i første halvleg en konstant trussel. Foto: Lluis Gene / AFP / Ritzau Scanpix

Efter pausen havde vestjyden det svært, og Sport konstaterer, at al bevægeligheden og de gode løb fra første halvleg forsvandt i anden.

'Måske var han træt, måske så holdkammeraterne mindre efter ham, men realiteten var, at han skinnede langt mindre.'

Sportsavisen konkluderer dog, at indsatsen alt i alt var godkendt, og han i 45 minutter skabte gode vibrationer på Camp Nou.

Også Madrid-avisen Marca skriver pænt om Braithwaite efter sejren. Den store sportsavis konstaterer, at den danske angriber var en af de spillere, der skilte sig ud i en ellers flad Barcelona-indsats.

'Den bedste i første halvleg. Danskerens præstation var fuld af kraft, kvalitet og en følelse af farlighed, før han blev udskiftet i de sidste minutter. Han fik klapsalver fra publikum mere end en gang, men vil være mere tilfreds med sin første halvleg end anden,' lyder Marcas bedømmelse.

FC Barcelona overbeviste ikke mod Real Sociedad, men blev - som Sport skiver - reddet af VAR og Lionel Messi.

Argentineren scorede på det straffespark, som Barça fik tilkendt ti minutter før tid, efter tv-billeder afslørede, at gæsternes Le Normand havde haft armen på et indlæg.

Med sejren tilbageerobrede FC Barcelona førstepladsen fra Real Madrid, der først spiller søndag aften.

Klapsalver til Braithwaite i smal Barça-sejr

Dansker-chef fyret: Fik mindre end en sæson

Tidligere landsholdsspiller Peter Madsen har fået konstateret coronavirus