Svenskerne tæt på spansk fodbold: Sort skærm i Danmark?

En aftale om tv fra La Liga nærmer sig i Sverige - i Danmark er der dog fortsat sort skærm så langt øjet lige nu rækker

Lionel Messi får varmet ørerne mod Athletic Bilbao i sæsonpremieren 21. august. Der var ingen, der så det på dansk tv. Og endnu er der muligvis langt til en afklaring på, hvor de danske seere i fremtiden skal få deres Messi og Ronaldo. (Foto: AP)
Lionel Messi får varmet ørerne mod Athletic Bilbao i sæsonpremieren 21. august. Der var ingen, der så det på dansk tv. Og endnu er der muligvis langt til en afklaring på, hvor de danske seere i fremtiden skal få deres Messi og Ronaldo. (Foto: AP)

Det blæser stadig i vinden, hvor rettighederne til at vise La Liga og Serie A i dansk tv lander.

Men hvis Sverige er nogen strømpil for, hvordan det kommer til at gå med rettighederne i Danmark, så tyder noget på, at de havner på TV3Sport og de andre kanaler i Viasat-koncernen.

De svenske aviser Aftonbladet og Expressen kan nemlig tirsdag afsløre, at Viasat i Sverige er tæt på at lande en aftale.

Ifølge Lawrence Bowden, der er i Skandinavien for at forhandle på vegne af rettighedshaverne MP & Silva, forventes en aftale at blive indgået i Sverige onsdag aften. Bowden har dog ikke svaret på Ekstra Bladets spørgsmål angående de danske rettigheder.

Heller ikke på TV3 er der hul igennem til et opklarende spørgsmål.

Fra SBS Discovery, som hidtil har haft rettighederne i Danmark, forlyder det, at man ikke er kommet nærmere en aftale, end man var for tre uger siden.

Se også: Sort skærm til Messi og Ronaldo? Ingen dansk tv-aftale

- Det er det samme svar, som sidste gang: Vi har forsøgt at købe rettighederne, men vi har ikke kunnet blive enige. Udover det har vi ingen kommentarer, siger sportschef Jes Holm Andersen fra SBS Discovery.

Kan du oplyse, om rettighederne sælges samlet i Skandinavien, som de gjorde sidste gang?

- Der findes ikke nogen bog, hvori der står skrevet, at de skal sælges samlet. Dem, der har rettighederne, kan sælge dem, som de vil, opdelt eller samlet.

- Men jeg kan jo læse på de svenske medier, blandt andet hos Expressen, at Viasat åbenbart er tæt på en aftale deroppe. Det er ikke noget, jeg selv aner noget om, eller har nogen kommentarer til.

Der er en del brugere, der brokker sig på Canal 9's facebook-side, nu hvor de ikke længere kan se La Liga. Er I bekymrede for, at det vil koste kunder, hvis I ikke lander rettighederne?

- Ingen kommentarer.

Kan du sige noget om, hvor lang tid der kan komme til at gå, før der er en afklaring?

- Nej, det har jeg heller ingen kommentar til, lyder det fra SBS Discovery-chefen.

Både i Sverige og i Danmark spekuleres der i, at et af de springende punkter for potentielle rettighedshavere er, hvor Premier League-rettighederne havner. Både i Sverige og Danmark er der nemlig gang i forhandlingerne om, hvor Premier League skal vises fra næste sæson. Den station, der ikke lander Premier League-rettighederne, kan have stor interesse i at sikre sig La Liga og Serie A i stedet.

32 kommentarer
Vis kommentarer