Taber kæmpe drama

Real Madrid åbnede for alvor guldkampen i La Liga, da FC Barcelona blev slået med 2-1 i El Clasico

Martin Braithwaite kom ind til en sen birolle. Foto: Ritzau Scanpix
Martin Braithwaite kom ind til en sen birolle. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

En effektiv indledning gjorde lørdag, at Real Madrid for anden gang i sæsonen slog FC Barcelona i El Clasico.

To mål inden for den første halve time var således nok for Real, der hjemme vandt 2-1 over ærkerivalerne i La Liga.

Sejren til madrilenerne betyder, at mesterskabskampen i Spanien nu for alvor er åben. Med de tre point hopper Real i hvert fald for en stund op på førstepladsen med 66 point.

Rasende Koeman: Klokkeklart straffespark til Braithwaite

Atlético Madrid har lige så mange på andenpladsen og kan søndag generobre topplaceringen med bare et enkelt point mod Betis. Barcelona har 65 point som nummer tre. Efter denne weekend mangler de tre tophold alle at spille otte kampe.

Ronald Koeman lagde ud med Martin Braithwaite på bænken. Danskeren blev sendt i aktion med små ti minutter tilbage, men kunne ikke ændre på kampens udfald.

Karim Benzema (i midten) scorede til 1-0 med en genialitet. Foto: Javier Soriano/Ritzau Scanpix
Karim Benzema (i midten) scorede til 1-0 med en genialitet. Foto: Javier Soriano/Ritzau Scanpix
 

Som så mange gange før var det Karim Benzema, der sendte Real i front. Der var kun gået et lille kvarter, da franskmanden efterlod Barcelona-spillerne måbende med en genialitet.

Benzema sendte efter med indersiden bolden bag om sit støtteben og i mål, før Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen nåede at opfatte, hvad der var sket.

Midtvejs i første halvleg blev det så 2-0.

Real Madrid fik frispark lige uden for Barcelonas felt, og Toni Kroos sparkede. Tyskerens skud ramte Barcelonas Sergino Dest på vej mod mål. Bolden ændrede retning og fløj mod Jordi Alba, der stod ved siden af ter Stegen på stregen. Men Alba ramte helt skævt med hovedet, så bolden røg i nettet.

Barcelona fik sundet sig og tog teten frem mod pausen. Farligst var gæsterne, da Lionel Messi direkte på hjørnespark sendte bolden på modsatte stolpe.

Anden halvleg blev indledt i et silende regnvejr, men det hæmmede ikke gæsterne, der var på måljagt. Tværtimod. Barcelona fortsatte de opløftende takter, og efter et kvarter blev det 1-2. Oscar Mingueza fik en smule heldigt sparket bolden i mål med skinnebenet.

Reduceringen fik for alvor Barcelona til at lugte blod. Gæsterne satsede fremad, hvilket gav plads til Real Madrid på omstillinger.

Det førte til chancer i begge ender, men målene udeblev altså. Martin Braithwaite blev sendt på banen, og kort efter blev danskeren nedlagt i Real-feltet, men dommeren mente til stor utilfredshed for gæsterne ikke, at det skulle udløse et straffespark.

Slutfasen foregik med Real-spillerne parkeret foran eget felt og Barcelona i jagt på den forløsende udligning.

Det blev lidt lettere for gæsterne, da Casemiro i den ordinære spilletids sidste minut fik sit andet gule kort. Det førte til et Barcelona-frispark på kanten af Real-feltet, men Messi missede.

I de døende sekunder bankede Barcelona-talentet Ilaix Morriba bolden på overliggeren, men det forblev altså lige ved og næsten for gæsterne.

Lærer af målkonge: 'Han har fået mig til at tænke lidt anderledes'

Her er Braithwaites nye eventyr - mere end forretning

Bagom super-kuppet: Sådan kaprede de Agger

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind