Annonce:
Annonce:

Tidligere top-målmand har ALS

Juan Carlos Unzué har fået konstateret sygdommen ALS, som blandt andre Stephen Hawking led af

Foto: Manu Fernandez/Ritzau Scanpix
Foto: Manu Fernandez/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold

Den tidligere Sevilla- og FC Barcelona-målmand Juan Carlos Unzué har fået konstateret ALS, skriver den spanske avis Marca.

Unzué sagde på et pressemøde, at han har tænkt sig at tage kampen op mod sygdommen, selvom han ved, der ikke er nogen kendt kur.

- Jeg kan forsikre om, at jeg har det godt, sagde han.

- Jeg føler mig priviligeret over at have levet det liv, jeg har, og nu føler jeg mig priviligeret omkring, hvad jeg er i stand til at gøre ved ALS, som er en sygdom, der kan ramme alle, tilføjer han.

Barca-præsident Josep Maria Bartomeu og den tidligere træner i klubben Luis Enrique var til stede på pressemødet, som blev afholdt på hjemmebanen Camp Nou.

Annonce:

Han var i 1980'erne og 90'erne en af de bedste spanske målmand, og han har mere end 200 kampe på CV'et for Sevilla og desuden to sæsoner på bagen for FC Barcelona, hvor han dog som ung stod i skyggen af legendariske Andoni Zubizarreta.

Han var desuden inde over de spanske ungdomslandshold, selvom debuten for A-landsholdet aldrig kom.

Sabler superstjerne - Braithwaite hyldes

Artiklen fortsætter under billedet ...

Unzué var en indflydelsesrig assistent under Luis Enrique, da den giftige trio med Messi, Suarez og Neymar var på holdet. Foto: Manu Fernandez/Ritzau Scanpix
Unzué var en indflydelsesrig assistent under Luis Enrique, da den giftige trio med Messi, Suarez og Neymar var på holdet. Foto: Manu Fernandez/Ritzau Scanpix

Lovende træner
I de senere år har 53-årige Unzué trådt ind på træner-scenen, hvor han blandt andet har været assistent under Luis Enrique for både Celta Vigo og FC Barcelona.
 

Her havde han særdeles god indflydelse på holdet, hvor han blandt andet gjorde underværker ved Barcas håndtering af dødbolde.

Efter Enriques brud med sin gamle klub i 2017 har Unzué selv gjort sig som cheftræner for først Celta Vigo og siden Girona, dog uden større succes nogen af stederne.

Han har ligeledes haft korte ophold i Segunda Division-hold som Racing Santander og Numancia, ligesom han har været målmandstræner i FC Barcelona.

ALS, som står for amyotrofisk lateral sklerose er en sygdom, der påvirker centralnervesystemet, og som med tiden fører til lammelse.

Annonce:

Sygdommen er sjælden, men dødelig, og rammer hyppigst folk over 50 år. Med medicin kan sygdommen lindres, men en decideret kur findes ikke.

Det er sygdommen, som blandt andre Stephen Hawking led af.

Marca understreger, hvordan Unzué efterlader et godt indtryk alle steder på grund af sin arbejdsomhed både som spiller og som træner.

Officielt: Superstjerne i mega-handel

Ståles bolig-succes: Scorer millionbeløb

Nye oplysninger om Kobe Bryants død

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: