TV: Her bliver Real Madrid ydmyget i Barca-opvisning

Sprudlende Barcelona fik Lionel Messi tilbage efter skade og satte rivalerne på plads i overdådig storsejr

Barcelona legede med Real Madrid på Bernabeu og vandt 4-0 (Foto: AP)
Barcelona legede med Real Madrid på Bernabeu og vandt 4-0 (Foto: AP)

Barcelona tordner mod det spanske mesterskab efter de med overbevisende 4-0 sejr på Estadio Santiago Bernabeu totalt satte styrkeforholdet i toppen af Primera Division på plads.

Selv uden Lionel Messi var katalanerne en klasse over Real Madrid, hvor Cristiano Ronaldo var helt uden støtte. På papiret figurede hans offensive partnere James Rodriguez og Gareth Bale i den absolutte verdenselite.

Mod Barcelona forsvandt de to i lange perioder og lignede til forveksling et par yderst ordinære spillere, der hverken kunne noget i kombinationerne eller på egen hånd. Og da blev det meget let for Barcelona-defensiven at holde rivalerne fra hovedstaden i skak.

I den sammenhæng var det svært ikke at sidde og småbeundre ukendte Sergi Roberto, som Barcelona var på nippet til at sende til Stoke i sommer. Afskeden med Xavi Hernandez betød imdlertid, at den La Masia-uddannede gut blev hængende hos blaugrana.

Han spillede sine første El Clásico-minutter som indskifter for et år siden, da Neymars tidlige mål slet ikke var nok, og Real Madrid triumferede 3-1 på Bernabeu.

Det var total nedtur for Real Madrid (Foto: AP)
Det var total nedtur for Real Madrid (Foto: AP)
 

Før aftenens Clásico: Ronaldo virker deprimeret

Se billederne: Her passer politiet på Messi og Ronaldo

Med andre ord var kampen Sergi Robertos første Clásico-start. Og hvilken start. For det var netop den 23-årige åbenbaring, der var afgørende for Barcelonas drømmestart.

Sergi Roberto har i løbet af sæsonen stået for nogle af de smukkeste oplæg i Primera. Og hans knivskarpe pasning til Luis Suárez efter ti minutter lagde sig som endnu en perle i samlingen.

Alene med Keylor Navas svigtede den træfsikre angriber ikke. Og den tidlige Barca-føring smadrede totalt Rafa Benitez’ afventende gameplan for Los Blancos.

Se 1-0-målet her:

Sergi Roberto har endnu ikke scoret et liga-mål for Barcelona. Det burde han have ændret på i perioden efter 1-0 scoringen, men lige præcis der manglede han den fornødne kølighed og skarphed.

Real Madrid fremstod som statister i egen hule og havde knapt nok en afslutning af betydning. En forkølet afslutning fra James Rodriguez som Claudio Bravo let kunne lægge sig ned over, var alt.

Kongeklubben fra hovedstaden virkede rådvilde, selv ikke da Javi Mascherano måtte udgå med en skade vendte kampens udvikling. Tværtimod udslettede Barcelona kort før pausen enhver tvivl om, at det her ville blive deres aften.

Andrés Iniesta spillede en af sine klassiske maskerede, vinklede pasninger til Neymar, der huggede 2-0 målet ind. Brasilianeren kunne i situationen dog godt være blevet kendt offside. En hårfin afgørelse som Real- og Barca-fans formentlig så vidt forskelligt.

Se Neymar score til 2-0 her:

Barcelona jublede løs på Bernabeu (Foto: AP)
Barcelona jublede løs på Bernabeu (Foto: AP)
 

Real Madrid kunne have fået en bagdør ind i kampen, da de kom blæsende ud lige efter pausen, men Marcelo var ikke kold nok, da han var alene med Claudio Bravo.

Ethvert håb om et Real Madrid-comeback blev kort efter endegyldigt begravet, da Neymar betalte tilbage til Andrés Iniesta med en hælaflevering, som Iniesta huggede op i målhjørnet til 3-0.

Her kommer Barcelona på 3-0:

Inden kampen havde alt drejet sig om Messi, eller ikke Messi. Da han kom ind efter 56 minutter, så var det nærmest en parentes.

Barcelona har vænnet sig til at spille uden Messi. Og argentineren var heller ikke involveret, da Luis Suárez øgede til 4-0. Jordi Albas lette berøring havde lige præcis den rette temperatur, så uruguayeren kunne lobbe cifrene i nærheden af det ydmygende – 4-0 med et kvarter igen.

Se det ydmygende 4-0-mål her:

Real Madrid var blevet reduceret til statister i egen hule – den slags bliver ikke tolereret på Santiago Bernabeu, hvor frustrationerne udløste en række grimme Real-frispark i slutfasen. Værst da Isco smadrede Neymar ned – og blive udvist.

I sidste minut leverede Claudio Bravo en mirakelredning på Cristiano Ronaldos hårde hovedstød - og det understregede til fulde, at aftenen tilhørte blaugrana.

Før den største klubkamp: Dansk stjerne på flophold