Uhyrligt angreb på Barcelona: De er falske og utaknemmelige

Den tidligere Barcelona-stjerne Dani Alves storsviner Barcelonas ledelse, som han blandt andet kalder 'falsk' og 'utaknemmelig'

Dani Alves storsviner sin tidligere arbejdsgiver gennem otte år, Barcelona, samtidig med, at han gør reden for en kæmpe konflikt med Cristiano Ronaldo. Foto: AP/Emilio Morenatti.
Dani Alves storsviner sin tidligere arbejdsgiver gennem otte år, Barcelona, samtidig med, at han gør reden for en kæmpe konflikt med Cristiano Ronaldo. Foto: AP/Emilio Morenatti.

Selvom man har været i den samme klub gennem otte år og vundet det ene skinnende trofæ efter det andet, kan man åbenbart godt være utilfreds med sine egne.

Det kan den brasilianske stjerneback Dani Alves i hvert fald. I sommer skiftede han fra Barcelona til Juventus på en fri transfer, og nu tager han trøjen fra munden og leverer en sønderlemmende kritik af sin gamle venner fra Catalonien.

For Alves er bestemt ikke tilfreds med de høje herrer på Barcelonas direktionsgange. Han mener ikke, at de har behandlet ham og andre spillere ordentligt.

- I løbet af mine tre sidste sæsoner i klubben hørte jeg altid, at jeg var på vej væk fra klubben, men direktionen sagde aldrig noget om det direkte til mit ansigt. De var meget falske og utaknemmelige, siger Alves ifølge Sky Sports til den spanske avis ABC.

Den tekniske stærke stjernebacks kritik stopper langt fra der. 

- De respekterede mig ikke. De tilbød mig kun en kontraktforlængelse, fordi de fik et transferforbud af FIFA. På det tidspunkt kom jeg i spil og skrev under på en kontrakt med mulighed for at smutte gratis. De folk, der styrer Barcelona i dag, aner ikke, hvordan de skal behandle deres spillere, siger brasilianeren.

Balladen med Ronaldo
Alves åbner samtidig op for en længere konflikt, som han havde med Cristiano Ronaldo, da brasilianeren stadig spillede i Barcelona. En konflikt, der udspillede sig såvel  på som uden for banen. Her beskylder brasilianeren medierne for at puste konflikten op og vende de to stjerner mod hinanden. 

- Hvis bare folk vidste, hvor meget jeg respekterer Cristiano Ronaldo. Jeg vil gentage det, så det står klart: Jeg respekter Ronaldo rigtig meget. Alle fortæller mig, at han er meget professionel, siger Alves.

En del af balladen mellem de to stjerner gik blandt andet ud på, at Alves kaldte Ronaldo selvcentreret mod slutningen af hans tid i Barcelona. Inden et af de sidste 'El Clasico'-brag.

- Han var min rival, og jeg var derfor nødt til at konkurrere med ham. Da jeg udtalte, at han var for selvcentreret, at når han vinder vil han være stjernen, men når han taber, vil de være efter ham, sagde jeg det i en meget respektfuld tone. Jeg har det lige sådan med Messi og Neymar, siger han og uddyber.

- Men min hensigt var ikke at såre. Det, der skete, var, at pressen solgte historien på en anden måde ved at sige, at jeg havde talt dårligt om ham. Og Ronaldo troede på det.

Farcen mellem Alves og Ronaldo førte til, at portugiseren ikke gad at hilse på Alves til Ballon d'Or-ceremonien i 2015. Senere blev der dog rettet op på misforståelserne, hvis man skal tro brasilianeren.

- Jeg tror, at han med tiden genovervejede og indså, at mine ord var manipulerede. I det første Clasico efter Ballon d'Or-overrækkelsen kom han over til mig og sagde hej. Så var der ikke mere i det.

33-årige Alves nåede blandt andet at vinde seks spanske mesterskaber og tre Champions League-titler med Barcelona, inde han skiftede til Juventus.

Se også: Ekspert: Enrique forlader Barcelona

Se også: Barcelona-træner forstår ikke fansenes buh-råb

Se også: Sent Messi-straffespark redder Barcelona fra ny fiasko

Se også: Pione Sisto scorer flot mål i Hjulsagers spanske debut

47 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere