Uønsket Real Madrid-profil lovprises: Gud hjalp mig!

Den costaricanske målmand Keylor Navas var egentlig droppet til fordel for David De Gea. Men den tidligere Levante-mand er stadig at finde i Real Madrid, hvor han brillerer fra uge til uge

Det var ikke planen, at Real Madrids førstemålmand i denne sæson skulle være mørkebrun i huden, have sort hår og hedde Keylor til fornavn. Nej, meningen var, at kongeklubbens sidste skanse skulle være en høj, bleg og lyshåret Madrid-dreng ved navn David.

Men nogle gange går det ikke helt efter planen.

Det gjorde det i den grad ikke på den sidste dag i sommerens transfervindue, hvor Real Madrid og Manchester United ikke kunne blive enige om at sende David De Gea til Spaniens hovedstad og Keylor Navas til det engelske.

Et akavet situation for den costaricanske landsholdsmålmand, der måtte have følt sig noget uønsket af sin arbejdsgiver.

Men den 28-årige keeper har ikke grædt snot over det - tværtimod. Han har i stedet taget arbejdshandskerne på og præsteret på topniveau for Real Madrid fra dag et.

Før søndagens rivalderby mod Atlético havde han kun indkasseret ét sølle mål i seks liga-kampe, og det virker som om, at den Madrid-baserede presse har glemt alt om den lyshårede David i Manchester.

I stedet hylder de Navas uge efter uge i spalterne - og der blev heller ikke sparet på lovprisningen af den 1.84 cm høje keeper efter 1-1-resultatet mod Atlético.

'Keylor afgjorde derbyet' - skriver den spanske avis AS.
'Keylor afgjorde derbyet' - skriver den spanske avis AS.
 

Costaricaneren parerede først et straffespark af Antoine Griezmanns ellers gode forsøg ved stillingen 1-0, og i overtiden diskede han op med en fremragende redning, da Jackson Martinez kanonerede bolden mod Real-målet i håbet om at blive matchvinder.

TV: Gense Navas' flotte straffesparks-redning her

Det er anden gang i sæsonen, at keeperen snupper et forsøg fra 11-meter-pletten (første gang mod Betis Sevilla red.) - og dermed har Navas taget ligeså mange straffespark i La Liga, som han har indkasseret mål.

Madrid-aviserne AS og Marca hylder da også Reals førstekeeper dagen derpå.

- Madrid-derbyet endte med et retfærdigt uafgjort resultat, fordi Keylor Navas ønskede det sådan. Han er et stabilt anker, når det sejler andre steder på banen. Man kan stole på ham - det er der ingen tvivl om. Det beviste han endnu engang - og denne gang, hvor det virkelig gjaldt, skriver Marca.

AS havde Navas som bedste mand for Real Madrid sammen med midtbanespilleren Casemiro og skrev:

- Vi vidste godt, at Navas havde flere reflekser end en diskokugle. Det beviste han endnu engang mod Atlético. Og han viste fremragende timing og forudseenhed ved straffesparket, skriver de.

Navas får en kærlig krammer af holdkammerat Carvajal efter redningen. (Foto: AP)
Navas får en kærlig krammer af holdkammerat Carvajal efter redningen. (Foto: AP)
 

Hovedpersonen selv var også ganske tilfreds med sin præstation - og over sin start i denne sæson efter transer-sagaen.

- Gud hjalp mig med at redde straffesparket, og jeg takker ham hver dag for, at min drøm er gået i opfyldelse. Jeg vil bare gerne hjælpe mit hold. Det, der skete i sommer, er fortid nu. Jeg lever i nuet. Jeg havde en ambition om at blive førstemålmand her, og jeg nyder hvert et øjeblik, sagde Navas efter opgøret.

Det er dog ikke alle, der får ros fra pressen dagen efter.

Træner Rafael Benitez bliver kritiseret for at agere defensivt i anden halvleg mod rivalerne - og det endte med at koste, da Luciano Vietto udlignede. Især udskiftningen af målscorer Karim Benzema bliver der sat spørgsmålstegn ved, og den franske landsholdsspiller, der tit bliver skiftet ud af Benitez, så da også meget utilfreds ud, da han blev sat på bænken.

TV: Se Benzemas reaktion, da han blev udskiftet

- Du må spørge træneren om, hvorfor jeg bliver skiftet ud. Jeg er der for at hjælpe holdet. Men jo, det er irriterende. Jeg arbejder hårdt, og vil gerne hjælpe. Men jeg blev taget ud for at gøre holdet mere defensivt. Men spørg træneren..., sagde en tvær Benzema til AS efter kampen.

9 kommentarer
Vis kommentarer