Wass om Real-skalp: Det fedeste, jeg har prøvet

- Jeg er parat til at blive i Celta Vigo, hvor både jeg og min familie trives rigtig godt, siger Daniel Wass

Daniel Wass scorede til 2-1 mod Real Madrid og var med til at sikre pladsen i pokalsemifinalen.
Daniel Wass scorede til 2-1 mod Real Madrid og var med til at sikre pladsen i pokalsemifinalen.

På landsholdet har han aldrig haft succes.

Daniel Wass har spillet 16 gange i den rød-hvide trøje, men aldrig fået sat noget afgørende aftryk i den rød-hvide trøje.

Den 27-årige universalspiller har i sin landsholdskarriere svinget mellem det middelmådige og dårlige og er noget af et mysterium.

For det er, som om der sker noget, når den tidligere Brøndby-mand ifører sig den lyseblå Celta-trøje. Det er hans Superman-dragt og gang på gang har Wass leveret præstationer, der har fået det ellers kræsne og kritiske spanske fodbold-publikum til at klappe anerkendende.

Allerhøjest klappede de på Balaídos i Vigo sent onsdag aften. Med gennemsvedig trøje forlod Daniel Wass banen i 87. minut, og der var ikke mange af de 23.491 tilskuere på Celtas hjemmebane, der undlod at klappe.

Spillerne blev kaldt ud igen
De blev faktisk ved med at klappe, da semifinale-pladsen var sikret, så Wass og holdkammeraterne måtte ud fra omklædningsrummet til en ekstra hyldest.

- Det her var en sejr for hele byen. Vores fans blev på stadion og nød sejren.

- Det er noget af det fedeste jeg har været med til at besejre Real Madrid over to kampe. Det er trods alt ikke mange, der evner at vinder over dem på Bernabeu, men det gjorde vi, siger en stolt Daniel Wass til Ekstra Bladet.

Han ser nu frem til semifinalen, hvor der fredag trækkes lod. De tre mulige modstandere er Alaves, Atletico Madrid og sandsynligvis Barcelona, der torsdag aften mødte Real Sociedad i kvartfinalen.

Kan slå alle hold
Daniel Wass er lidt ligeglad hvem Celta Vigo skal møde, når holdet for andet år i træk skal spille semifinale i Copa del Rey.

- Vi har besejret Barcelona i denne sæson og i sidste sæson slog vi Atletico Madrid ud af pokalturneringen. Alaves, som vi har vundet over i turneringen, er måske favoritmodstanderen. Men det er et meget defensivt stærkt mandskab. Som jeg ser det kan vi slå alle holdene, pointerer Daniel Wass.

Han slog skulderen mod Real Madrid og skulle efter samtalen med Ekstra Bladet gennem en scanning for at få klarlagt om der er problemer med et par ledbånd.

Det perfekte sted
Daniel Wass er godt tilfreds med livet i Celta Vigo. Klubben er for første gang i 10 år med i Europa League, hvor holdet er videre fra gruppespillet. Samtidig ligger klubben på en ottendeplads med europæisk fodbold inden for rækkevidde.

- For mig har det stor betydning, at min familie trives rigtig godt her i byen. Og det gør den. Vi er meget glade for at være her, siger Daniel Wass, der officielt først har kontraktudløb i sommeren 2019. Men der kan komme en lønforhøjelse og forlængelse på bordet inden længe.

- Sportsdirektøren (Felipe Minambres, red.) har signaleret, han snart begynder at tale om forlængelser for flere spillere i truppen. Jeg håber lidt det er mig.

- Hvis vi kan blive enige om det hele, vil jeg utrolig gerne blive her flere år endnu. Det betyder utrolig meget for mig, at min familie trives så godt i byen, forklarer Daniel Wass.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Spansk fodbold Dansk pragtkamp! Wass pokal-sænkede Real Madrid

Wass på tavlen Spansk fodbold Daniel Wass scorer i Celtas storsejr i pokalen

Spansk fodbold Efter triumfen mod Ronaldo: Jubler over den danske viking