Ydmygelse! Barcelona banket på plads af Bilbao

Athletic Bilbao vandt hele 4-0 over FC Barcelona i det første opgør af to i den spanske Super Cup

Aritz Aduriz scorede hattrick, da Athletic bankede Barcelona (Foto: AP)
Aritz Aduriz scorede hattrick, da Athletic bankede Barcelona (Foto: AP)

I FC Barcelona havde man inden denne sæson en drøm om at vinde seks trofæer i samme sæson. Den var lige ved at glippe ved den første, da man skulle ud i forlænget spilletid mod Sevilla i kampen om den europæiske Super Cup.

Fredag ventede første kamp af to om den spanske Super Cup mod Athletic Bilbao.

Det blev en kamp, som begge hold nok sent vil glemme. Med en 4-0-sejr til Bilbao er man i Baskerlandet meget tæt på trofæet, som vil betyde, at den våde drøm, som Barca havde inden sæsonstarten, vil forblive en drøm.

Se også: Absurd jubelscene: Barca-stjerne surmuler på podiet

Det skulle hurtigt vise sig at blive en kamp, som havde noget specielt. Efter bare 13 minutter scorede Mikel San José nok sit bedste mål i karrieren, da han fra midten af banen fik fat i bolden, som han sparkede hårdt som en hest til i mål, da Barcelona-målmand Marc-André Ter Stegen var kommet for langt ud af sit mål.

I anden halvleg udviklede det sig festligt for hjemmepublikummet på San Mames.

Det samme gjorde det især for angriberen Aritz Aduriz, der skulle få 45 minutter, som han nok skal have gemt på en harddisk eller noget andet, hvor de aldrig må slettes. Han fik nemlig scoret hattrick mod Barcelona. Det første med hovedet, det næste med højre fod og det sidste på straffespark.

Se også: Messi forklarer Barça-kollaps: Derfor gik det galt

Publikum på det atmosfære-fyldte stadion i Baskerlandet måtte ved 4-0 også se til med en blanding af grin og jubel over det næsten umulige resultat mod sidste sæsons Treble-vindere fra Barcelona. Selv en spiller som Messi lignede en gammel mand til tider i det ydmygende nederlag.

Med 4-0 i banken inden returkampen på mandag er der en god chance for Athletic for en triumf, og Bilbao lukker nok først sent ned efter denne kamp.

65 kommentarer
Vis kommentarer