Zidane smider bombe: Jeg forlader Real Madrid

Med tre Champions League-triumfer i bæltet har Zinédine Zidane valgt at forlade Real Madrid

Rettidig omhu er blevet et berømt udtryk i Danmark, og det kan med rette klæbes på Zinédine Zidane.

Torsdag - mindre end en uge efter Real Madrids Champions League-triumf i Kiev - meddelte stjernetræneren, at han stopper i klubben.

- Jeg har truffet beslutningen om ikke at fortsætte som Real Madrid-træner, det er et mærkeligt øjeblik, men dette hold har brug for en ændring for at fortsætte med at vinde, den har brug for et andet udtryk, en anden arbejdsmetodik, og derfor tog jeg denne beslutning, sagde den 45-årige franskmand til pressen, der var mødt endog meget talstærkt op.

Florentino Pérez, præsident i Real Madrid, nåede forinden at sige, at han for et par dage siden fik den 'uventede besked' fra cheftræneren.

Præsidenten begræder selvsagt afskeden - men har den største respekt for beslutningen.

- Jeg vil gerne takke ham for hans engagement, hans kærlighed og alt, hvad han har gjort for Real Madrid i år. Hvis han har brug for en pause, så fortjener han det, sagde Pérez.

Dermed blev det også understreget, at der bestemt ikke var tale om en fyring af manden, der så også er noteret for tre Champions League-triumfer og et spansk mesterskab på to et halvt år!

Torres, Gerrard, Arbeloa og Kuyt i jubel, da Real Madrid blev nedkæmpet på Anfield. Foto: All Over Press Sport og Spil Liverpool i ekstase: Her er sandheden om deres største triumfer

Michael Andersen fik lukket Camp Nou en formiddag til at lave optagelser til dokumentarfilmen...Privatfoto Sport og Spil Matchfixing, våbensmugling og bigami: Nu laver dansker film om Barca-legenden

Zidane, der som spiller var verdens bedste i tre sæsoner - blandt andet for Real Madrid, tog over efter Rafael Benítez, der blev fyret omkring nytår 2015-2016.

Imponerende sæson
Den første kamp i spidsen for Real blev vundet 5-0 over Deportivo, mens han også vandt sin første El Clásico senere på foråret med 2-1. Mesterskabet kunne han ikke nappe. FC Barcelona sluttede ét point foran Real, der til gengæld vandt Champions League efter straffesparkskonkurrence mod bysbørnene fra Atlético.

Zinédine Zidane forlader Real Madrid

Torsdag stoppede den tidligere storspiller Zinedine Zidane som cheftræner i fodboldklubben Real Madrid.

Franskmanden blev i januar 2016 hentet internt i klubben, hvor han hidtil var træner for klubbens B-hold, og han førte siden storklubben til tre triumfer i Champions League på stribe.

Her er en blå bog på den succesfulde franskmand.

* Navn: Zinedine Zidane.

* Alder: 23. juni 1972 (45 år).

* Nationalitet: Franskmand.

* Karriere som fodboldspiller: Cannes, Bordeaux, Juventus og Real Madrid.

* Landskampe/mål som spiller: 108/31.

* Position på banen: Midtbane.

* Karriere som træner: Assistenttræner i Real Madrid (2013-2014), træner for Real Madrids B-hold (2014-2016), cheftræner for Real Madrid (2016-2018).

* Titler som træner:

Champions League (2016, 2017, 2018).

Spansk mester (2017).

Spansk Super Cup (2017).

Uefa Super Cup (2016, 2017. Er ikke afviklet for 2018 endnu).

VM for klubhold (2016, 2017. Er ikke afviklet for 2018 endnu).

* Udvalgte titler som spiller:

Verdensmester med Frankrig i 1998, hvor han blandt andet scorede to mål i 3-0-finalesejren over Brasilien.

Europamester med Frankrig i 2000.

Champions League-vinder med Real Madrid i 2002.

To gange italiensk mester med Juventus i 1997 og 1998.

Spansk mester med Real Madrid i 2003.

* En uforglemmelig afslutning på den aktive karriere:

Zidane sluttede sin karriere på dramatisk vis, da han i VM-finalen i 2006 nikkede italieneren Marco Materazzi en skalle i brystet.

Zidane fik rødt kort, og Frankrig endte med at tabe finalen i en straffesparkskonkurrence. Zidane scorede i øvrigt inden sin udvisning et mål i 2006-finalen, men altså forgæves.

Kilde: Ritzaus Bureau

Året efter var Zidanes og Reals år.

De hamrede løs i ligaen og satte rekord for flest kampe i træk uden nederlag. De vandt VM for klubhold, mesterskabet og minsandten også Champions League igen med 4-1 over Juventus.

Dermed blev de den første klub til at vinde turneringen to år i træk siden AC Milan i 1990 - og første gang i Champions Leagues historie.

Denne sæson endte som en nedtur i ligaen, hvor både FC Barcelona og Atlético Madrid endte foran. Det lykkedes dog Real og Zidane at vinde såvel den spanske Super Copa som VM for klubhold.

Og det som bekendt kun fem dage siden, Real besejrede Liverpool i CL-finalen.

Det er første gang siden 1976, at en klub har vundet turneringen tre gange i træk. Dengang var det i øvrigt Bayern München...

Sport og Spil Det guddommelige talent, der festede karrieren i smadder

- Jeg føler mig super-privilegeret, men når du spørger til familien, så vil jeg gerne svare ærligt, og så er verden jo bare sådan, at selv i drømmeland er der en skyggeside. Jo mere succes, jo mindre er man hjemme hos dem, man elsker, siger Simon Kjær. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Simon Kjær helt privat: Jeg er aldrig hjemme på mine børns fødselsdage

130 kommentarer
Vis kommentarer