Zidane: Større end Champions League-succes

Det gør ham gladere at vinde det spanske mesterskab end Champions League, siger Real Madrid-træneren

Real Madrid-spillerne hylder Zinedine Zidane, efter at klubben havde vundet sit 34. spanske mesterskab. Træneren siger selv, at det er større, end da han vandt Champions League med Real Madrid. Foto: Sergio Perez/Reuters
Real Madrid-spillerne hylder Zinedine Zidane, efter at klubben havde vundet sit 34. spanske mesterskab. Træneren siger selv, at det er større, end da han vandt Champions League med Real Madrid. Foto: Sergio Perez/Reuters
Følg Spansk fodbold

Det spanske mesterskab er større end nogen af de tre Champions League-trofæer, han har vundet som træner for Real Madrid, fortæller Zinedine Zidane.

- Champions League er Champions League, men det gør mig gladere at vinde La Liga, for det er det, det virkelig handler om, siger den franske cheftræner til Reuters.

Real Madrid-træneren vandt sit 11. trofæ for den spanske hovedstadsklub og sit andet mesterskab som cheftræner.

Men selv om træneren allerede har sejret tre gange i Champions League som træner for Real Madrid - og én gang som spiller - er det alligevel det spanske mesterskab, der får ham til at smile mest.

- Det er en vidunderlig følelse, for det, som spillerne har klaret, er helt utroligt. Jeg er tabt for ord. Jeg er følelsesladet, siger Zidane.

Real Madrid haltede to point efter ærkerivalerne fra FC Barcelona, da coronapandemien satte et brat stop for sport i Europa i marts.

Efter ligaen blev genoptaget i juni har Real Madrid været suverænt det bedste hold og vundet hver eneste af nu ti kampe.

Barcelonas formkurve har derimod lidt et alvorligt knæk, og det kulminerede torsdag aften, da Real Madrid vandt det spanske mesterskab med en 2-1-sejr over Villarreal.

- Det er spillerne, der har kæmpet denne her hjem. Det er sandt, at jeg har gjort mit, men det er dem, der virkelig har troet på projektet, siger Zidane.

I sin tid som træner for Real Madrid er franskmanden blevet den første træner, der nogensinde har vundet tre Champions League-trofæer i træk. Nu har han også skrevet endnu et spansk mesterskab på cv'et.

I sin tid som spiller vandt Zidane ligeledes både Champions League og det spanske mesterskab med Real Madrid, inden han gik på pension.

Ud over de spanske titler vandt Zidane også det italienske mesterskab som spiller for Juventus og blev både europamester og verdensmester med Frankrigs landshold.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.