Stjernespiller anholdt efter drab på sportsjournalist

Javid Huseynov er blandt seks anholdte i Aserbajdsjan, efter at et overfald på sportsjournalisten Rasim Aliyev fik dødelig udgang

Javid Huseynov er landsholdsangriber i Aserbajdsjan og har været fast mand på landsholdet siden 2008 (Foto: AP)
Javid Huseynov er landsholdsangriber i Aserbajdsjan og har været fast mand på landsholdet siden 2008 (Foto: AP)

Et kritisk Facebook-indlæg fra journalisten Rasim Aliyev rettet mod landsholdsspilleren Javid Huseynov, Aserbajdsjan, har udløst en tragisk konflikt, der i weekenden efter alt at dømme kostede Rasim Aliyev livet.

Rasim Aliyev blev lørdag aften gennembanket af seks mand, og han døde dagen efter af sine kvæstelser.

Inden sin død nåede journalisten at implicere fodbold-landsholdsspilleren Javid Huseynov i det dramatiske overfald.

Angriberen fra Qäbälä FK var i sidste uge centrum i en større kontrovers efter cypriotiske Apollon Limassol blev elimineret i 3. kvalifikationsrunde til Europa League. Efter kampen spankulerede Huseynov rundt med det tyrkiske flag uden nogen åbenlys anledning. En del af Cypern er besat af tyrkiske tropper, og forholdet til den græske del af øen er ualmindeligt anspændt.

Se også: Sådan blev sporten bedraget i Baku

Det fik Rasim Aliyev til på Facebook at beklage sig over Javid Huseynov som: 'ikke kunne finde ud af at opføre sig anstændigt.'

Inden det dødelige overfald blev Rasim Aliyev kontaktet flere gange telefonisk af en ophidset mand, der påstod at være, Elshan Ismayilov, fætter til Javid Huseynov.

Ophidselsen skyldtes facebook-opslaget fra Aliyev, som havde fået flere rasende personer til at reagere.

For at få ro på affæren gik journalisten med til at mødes med det, han antog, ville være Javid Huseynov i det centrale Baku. Her blev Rasim Aliyev overfaldet og gennemtæsket af seks mand. Han døde på hospitalet 11 timer senere - søndag morgen.

Se også: OL-gangstere: Præsident-familien er ren Corleone

Inden da nåede Rasim Aliyev at give sin fortælling til flere medier. Og nu er seks mand anholdt for overfaldet - blandt dem landsholdsspilleren, der anklages for at have hjulpet til at dække over forbrydelsen. Rasim Aliyev sagde inden sin død, at det var pårørende til Huseynov, der stod bag overfaldet.

Rasim Aliyev var en kontroversiel journalist i Aserbajdsjan, hvor han var en heftig kritiker af styret. Blandt journalister i landet er der mistanke om, at facebook-kontroversen med Javid Huseynov kan være brugt til at skjule en decideret likvidering af en systemkritiker.

1 af 2 Det var de ophedede opgør mod Apollon fra Cypern, der udløste den dramatiske konflikt med Rasim Aliyev. Javid Huseynov (i rødt) afgjorde opgøret på straffespark og viftede efter kampen med et tyrkisk flag - velvidende at forholdet er yderst anspændt mellem tyrkere og grækere på Middelhavsøen (Foto: AP)
2 af 2 Javid Huseynov er landsholdsangriber i Aserbajdsjan og har været fast mand på landsholdet siden 2008 (Foto: AP)
24 kommentarer
Vis kommentarer