Stor Laudrup-succes: - Alt kan ske

Michael Laudrups drenge er klar til den store finale, der kan sikre danskeren den første titel i danskerens to år i Al-Rayyan, hvor kontrakten snart løber ud

AP SNTV: Michael Laudrup præsenteres som ny Al Rayyan FC-træner. Qatar

Efter to år i Qatar-klubben Al-Rayyan er Laudrup stadig uden trofæer, og til sommer udløber kontrakten med de otte-dobbelte mestre, der vandt guldet året før, at Laudrup kom til.

Men nu har det hele timet sig så perfekt, at Laudrup kan slutte af med en titel.

I weekenden har Laudrups drenge vundet semifinalen i pokalturneringen Emir Cup mod Al Gharafa og spillet sig i finalen mod Al Duhail.

- Finalen indeholder alle muligheder. For at nå vores mål må vi forberede os godt og holde fokus, siger Laudrup til The Peninsula Qatar.

- Vi skal spille mod det stærkeste hold i Qatar, og deres nuværende form viser, at det bliver en hård kamp. De har vundet Qatar Cup og ligamesterskabet også. Og de gør det også godt i Champions League, siger Laudrup.

Fotocollage: Ritzau Foto Sport og Spil Han var verdens bedste dommer: Var lænket til en kørestol

- Jeg kan ikke sige, at Al Rayyan vil vinde finalen, men hvis vi spiller en god kamp og har styr på de små detaljer, så kan alt ske, siger Laudrup.

Michael Laudrup står foran finale i Qatar. Foto: All Over
Michael Laudrup står foran finale i Qatar. Foto: All Over

Semifinalen blev vundet 3-0, så semifinalen var ikke så nervepirrende.

- Vi scorede tidligt, og det gav spillerne en masse selvtillid. Det var et kæmpe resultat for os, for det er ikke nemt at score tre mål mod et hold som Al Gharafa, siger Laudrup.

- Men at vinde den kamp er ikke nok for os. Nu er vi nødt til at forberede os på en hård kamp i finalen, siger Laudrup.

Laudrup planlægger at give flere nøglespillere hvile frem til finalen, der spilles 19. maj på det ikoniske Khalifa International Stadium.

Den lokale avis The Peninsula beskrev tilbage i april, at Laudrup var 'desperat' efter at kunne løfte trofæet og henviser til, at Laudrups drenge sidste år var i forlænget spilletid, før man tabte finalen i samme turnering mod Al-Sadd i sidste minut.

Agostino Di Bartolomei inden Europa Cup-kampen mod FC Köln - og Stefan Engels i hvidt. Foto: All Over Press Sport og Spil Roma-chefens totale nedtur: Tabte til Liverpool og begik selvmord

Daniel Wass er parat til et sommerskifte til en større klub, der gerne må spille i Champions League. I snart tre sæsoner har han udviklet sig til en markant profil i Celta Vigo. Foto: All Over Press Sport og Spil Stjerne i Spanien: Jeg vil slutte i Brøndby

- Vi tænkte allerede på at skulle sparke straffespark, og det mål paralyserede os. Det var meget uheldigt for os. Vi var meget tæt på titlen sidste år. Vi leverede en god præstation i turneringen, da vi besejrede Lekhwiya 3-1 i semifinalen, sagde Laudrup i forbindelse med lodtrækningen til dette års turnering.

- Men Al-Sadd er også et godt hold, og de har fantastiske spillere, især Xavi, der lavede den afgørende aflevering til Hamroun, og desværre for os scorede han. Denne gang vil vi også prøve at nå finalen og spille godt og vinde turneringen. Jeg ser frem til en god præstation fra mit hold, sagde Laudrup.

Danskerens Al-Rayyan trådte ind i tredje fase af turneringens seks runder, hvor finalen altså spilles 19. maj. Vinderen af Qatars pokalturnering Emir Cup kommer også med i næste års asiatiske Champions League.

Michael Laudrups kontrakt med Al-Rayyan udløber til sommer, og han har endnu ikke taget en beslutning om, hvad der så skal ske. Han har dog flere gange fortalt, at han ikke ser sig selv fortsætte som træner længe endnu.

51 kommentarer
Vis kommentarer