Store uroligheder i Qatar: Laudrup og familien i alvorlig fare

Den diplomatiske situationen i Qatar gør, at Michael Laudrup måske er færdig som træner i klubben Al-Rayyan. Det er for farligt at opholde sig i landet, oplyser Laudrups agent til TV2 Sport.

Michael Laudrup kan være færdig i Qatar. Foto: AP
Michael Laudrup kan være færdig i Qatar. Foto: AP

En presset situation mellem en række mellemøstlige lande gør, at Michael Laudrup måske er færdig som træner i Qatar for holdet Al-rayyan. Det oplyser hans agent, Bayram Tutumlu til TV2 Sport.

- Hvis situationen ikke bliver bedre, bør Michael blive i sit hjemland. Han har ingen grund til at bringe sit liv i fare. Vi afventer, hvad der sker i Qatar, for lige nu at det ikke muligt at træne i Qatar. Hvis situationen er farlig, rejser Michael Laudrup ikke til Qatar. Hans og familiens liv er det vigtigste. Jobbet er ikke vigtigt. Vi venter til slutningen af denne måned og ser, siger Tutumlu til TV2.

Michael Laudrup har ellers kontrakt med den mellemøstlige klub for næste sæson. Han skrev under på en to-årig kontrakt sidste år.

Hvis Laudrup ender med at forlade landet, for at være i sikkerhed, vil det betyde, at han må bryde med sin kontrakt, derfor vil være ledig på trænermarkedet igen. Men det betyder ikke, at den 53-årige tidligere landsholdspiller selv er ude og lede.

- Vi leder aldrig efter nyt job til Michael Laudrup. De tilbyder os job. To-tre klubber spørger til ham. Men vi leder aldrig. De kommer til os. Michael er berømt. Han er som Christian Dior, siger agenten, der tilføjer, at de allerede har flere tilbud på træneren.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politisk krise i Mellemøsten
En diplomatisk krise mellem Qatar og De Forenede Arabiske Emirater, Egypten, Bahrain, Yemen, Mauretanien, Maldiverne, Senegal og den ene af de to regeringer i Libyen, er brudt ud og har skabt besværlige tilstande i landet.

Lars Erslev Andersen er seniorforsker ved Dansk Institut For Internationale Studier, han fortæller til Ekstra Bladet, at den diplomatiske krise kommer sig at Qatars forbindelser til gruppen Det Muslimske Broderskab.

- De peger på, at Qatar har støttet Det Muslimske Broderskab, som har sit udspring i Egypten, som Saudi Arabien og Emiraterne har på deres liste over terrororganisationer. Derudover har Qatar forbindelser til Hamas i Gaza og til problemstillingen der. Hamas bliver betragtet som en del af det Muslimske Broderskab og er på Amerikanernes liste over terrororganistioner, siger Lars Erslev Andersen.

Krisen gør, at den saudiarabiske grænse er lukket og al handel og diplomatiske relationer er lukket. Og det har store konsekvenser i landet, fortæller seniorforskeren.

- Det betyder, at 40% Qatars fødevarer, som kom ind via den grænse, giver et forsyningsproblem. Derudover må Qatar ikke bruge luftrummet over Bahrain, Emiraterne og Egypten, så mange ting bliver besværliggjort, siger Erslev Andersen

- Mange ting er besværliggjort, når man er underlagt sådan en embargo. Det gælder forsyninger, forhold til andre lande. Det gælder jo på alle niveauer - privat, sportsligt til det økonomisk og så videre, men om det har en sikkerhedsrisko på nuværende tidspunkt, det har jeg svært ved at se, siger Erslev Andersen, der mener, at det ikke er mere risikabelt at opholde sig i landet end før den diplomatiske krise.

Generalkonsulat: Sikkerhedssituationen uændret
Og den udtalelse bakker Udenrigsministeriet også op om. Generalkonsulatet i de Forenede Arabiske Emirater oplyser i en meddelelse, at Danmark følger sagen tæt med særligt henblik på danske interesser, som kan blive påvirket, men at sikkerhedssituationen er uændret.

- Sikkerhedssituationen for danskere i Qatar er uændret i forhold til før den politiske krise. Vi opfordrer dansker til at udøve almindelig sund fornuft i forhold til opholdslandet, og er forsigtig med at deltage i diskussioner på sociale medier om konflikten, skriver generalkonsulatet.

Det mellemøstlige land er præsenteret som vært ved VM i 2022, og indtil videre holder FIFA fast i, at verdensmesterskabet fortsat skal holdes i Qatar, skriver TV2 Sport.

Afviser storklub: De var ikke søde ved Laudrup

Toptræner til storklub: Tag Michael Laudrup

Qatar anklaget for terrorstøtte: Laudrup følger nabokrigen tæt

Brian Laudrup: Sådan endte jeg i Chelsea - og derfor gik det galt

Det er fuldstændig hat og brille

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.