Annonce:
Annonce:

Storklubber i voldsom trænerkrig

En række af europæisk fodbolds største klubber er havnet midt i en voldsom trænerkabale

Antonio Conte og Mauricio Pochettino kan begge blive hovedpersoner i stor europæisk trænerkabale. Foto: Kirsty Wigglesworth/Ritzau Scanpix
Antonio Conte og Mauricio Pochettino kan begge blive hovedpersoner i stor europæisk trænerkabale. Foto: Kirsty Wigglesworth/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold

Først sagde Antonio Conte farvel til Christian Eriksen og Inter, og torsdag var det så Zinedine Zidanes tur til at rive kontrakten med Real Madrid i stykker.

Med to af europæisk fodbolds største trænernavne ledige på markedet kan sommeren byde på en stor trænerkabale, som ikke bliver mindre kompliceret af, at både Paris Saint-Germain og Juventus lurer på at skifte ud i det varme sæde, mens Tottenham fortsat leder efter en afløser for José Mourinho.

Ekstra Bladet ser nærmere på, hvordan kabalen kan gå op - vel vidende at sæsonen kun netop er overstået, og at flere rokader sandsynligvis vil opstå.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Den store trænerkabale

 

Juventus

Italienske medier spekulerer heftigt i, at Andrea Pirlo, som blot skaffede Juventus en fjerdeplads efter ni mesterskaber på stribe, skal erstattes af Massimiliano Allegri. Han stoppede ellers i netop Juventus for to år siden.

Allegri er også et særdeles hot navn i Real Madrid, som ifølge spanske medier flere gange har været interesseret i italieneren.

Juventus skulle dog også have noteret sig Antonio Contes opsigelse i Inter. 52-årige Conte har tidligere vundet mesterskaber som træner for Juventus, inden han blev italiensk landstræner.

 

Real Madrid

For få måneder siden havde den magtfulde præsident Florentino Perez næppe regnet med, at han skulle finde en ny cheftræner til den kommende sæson, men snakken om Zidanes afgang har taget til på det sidste, og derfor kom opsigelsen nok heller ikke som det helt store chok.

Inden Antonio Contes afsked i Inter var Massimiliano Allegri og klublegenden Raúl favoritter til jobbet, men Perez skulle være en stor beundrer af Conte, der både har sikret mesterskaber i Juventus, Chelsea og Inter.

Torsdagens historier om, at argentinske Mauricio Pochettino er raget uklar med sin sportsdirektør i Paris Saint-Germain, Leonardo, har ikke gjort mulighederne færre i kongeklubben.

Pochettino var således et øverst på ønskelisten i Madrid, da Zidane skulle erstattes i 2018.

 

Tottenham

Netop Mauricio Pochettino blev fyret i Tottenham i efteråret 2019 og blev som bekendt erstattet af José Mourinho, der blot fik halvandet års tid i Nordlondon.

Derfor grænser det umiddelbart til galimatias, at argentineren skulle være på vej retur til den samme mand, som fyrede ham for mindre end to år siden.

Men normalt pålidelige engelske medier som The Athletic og Sky Sports kunne torsdag fortælle, at Tottenham har henvendt sig til Pochettino, som trods de manglende trofæer var en populær mand i Tottenham. Ganske enkelt fordi bestyrelsesformand Daniel Levy skulle have fortrudt fyringen.

Både Pochettino og Levy har tidligere udtalt sig positivt om muligheden for et comeback, men de havde næppe regnet med, at det skulle være nu.

For at komplicere tingene yderligere styrtdykkede oddsene på Antonio Conte som ny Tottenham-boss, efter han sagde op i Inter.

 

Paris Saint-Germain

Det kan da også sagtens være, at Spurs må kigge i andre retninger end Paris.

For selvom Mauricio Pochettino skuffende måtte se sit hold forlade Champions League i semifinalen og glippe det franske mesterskab efter tre titler på stribe og syv titler på otte sæsoner, er man angiveligt ikke klar til at lade Pochettino gå. Blandt andet fordi man ikke har forberedt sig på en sådan situation.

Zidanes og Contes opsigelser kan dog nuancere billedet for Leonardo og PSG. Allegri var i øvrigt blandt favoritterne, da Pochettino overtog efter Thomas Tuchel.

 

Inter

Antonio Conte har det med at overraske, og det gjorde han også, da han kvittede Inter-jobbet efter klubbens første Scudetto siden 2010.

Klubbens økonomiske situation skræmte Conte væk, og med den varslede spareplan er det næppe sandsynligt, at de lander et af de helt store (og dyre) navne på den europæiske trænerhimmel.

Lazios Simone Inzaghi blev torsdag aften af flere italienske medier afsløret som afløseren til Conte. Inter har ikke bekræftet noget endnu, men Lazio har bekræftet, at Inzaghi forlader klubben.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: