Svensk matchfixingsag: Pengestrømme og oddsændringer undersøges

Oddsmarkedet på kampen mellem Göteborg – AIK bliver nu undersøgt af organisationen GLMS, der undersøge pengestrømme og oddsændringer

En større politiefterforskning er igangsat efter forsøg på matchfixing i den bedste svenske fodboldrække, Allsvenskan, i kampen mellem Göteborg – AIK.

Men ikke kun politiet er gået i gang med en efterforskning. Svenska Spel oplyste på et pressemøde, at de vil undersøge, om der har været mistænkelige spillemønstre på kampen.

Også den internationale organisation Global Lottery and Monitoring System (GLSM) er gået i gang med en undersøgelse af kampen. Det fortæller de til onlinemediet BetXpert.

- Vi er nu i gang med at samle informationer de af vores 29 medlemmer, der haft udbudt kampen. Disse informationer går på pengestrøm og oddsændringer, siger analysemanager ved GLMS Kim Ragle til BetXpert.

GLMS består af 29 statsejede spilleselskaber, og de holder øje med mistænkelige ændringer på oddsmarkedet med henblik på at forhindre og overvåge matchfixing. Danske Spil er medlemmer af GLMS.

Foto: All over press
Foto: All over press

Alarm sendt ud i formiddags
GLMS blev varskoet om formiddagen af Svenska Spel, og herefter blev et helt system sat i værk.

- Vi gik i gang med at undersøge oddsændringer globalt, både manuelt og via vores automatiske arbejdsredskaber, og vi sendte en alarm ud på kampen til vores medlemmer, så vi kunne få feedback, vi kunne give videre til Svenska Spel, fortæller Kim Ragle til BetXpert.

- Når vi undersøger oddsmarkedet ser vi på prisændringer hos både vores medlemmer og på det internationale markeds. Her er det især de asiatiske og amerikanske operatører, vi ser på. I mange tilfælde er det de operatører, der er markedsstyrende på grund af den volumen, de accepterer, fortsætter Kim Ragle.

Når GLMS er færdig med deres undersøgelse og har indsamlet alle informationer, samler de dem i en rapport, som de sender til Svenska Spel. Herefter kan det svenske spilleselskab give informationen videre til lokale myndigheder og forbund.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Flytning af superligakampe irriterer politiet

IFK-dansker er rystet over matchfixing-trusler

Storkamp aflyst på grund af matchfixing

Fru Zlatans vilde luksusliv