Svensk storklub vinder første mesterskab i ni år

Med en 1-0-sejr i Kalmar vandt AIK Stockholm søndag det svenske mesterskab for første gang siden 2009

AIK Stockholm sikrede sig søndag det svenske mesterskab. Foto: Ritzau Scanpix
AIK Stockholm sikrede sig søndag det svenske mesterskab. Foto: Ritzau Scanpix

Jublen kunne endelig bryde ud for spillere og fans af den svenske hovedstadsklub AIK Stockholm søndag eftermiddag.

Efter at have misset muligheden for at vinde Allsvenskan på hjemmebane i den foregående spillerunde sikrede AIK Stockholm sig guldet med en 1-0-sejr på udebane over Kalmar FF.

Inden kampene i sidste spillerunde kunne IFK Norrköping i realiteten fravriste AIK Stockholm guldet, men selv om Norrköping vandt 1-0 ude over Häcken, betød det intet for udfaldet i toppen.

I tillægstiden af første halvleg bragte Robin Jansson AIK i guldposition med et mål på hovedstød.

Den 26-årige forsvarsspiller blev hentet til klubben i foråret fra Sveriges tredjebedste række, men søndag kunne han lade sig hylde som guldfugl af de mange tusinde medrejsende AIK-fans, da hans mål var kampens eneste.

AIK Stockholm vandt senest mesterskabet i 2009, og klubben kan ud over guldmedaljerne også se frem til at skulle spille Champions League-kvalifikation i næste sæson.

Det er sjette gang i historien, at AIK vinder Sveriges bedste fodboldrække.

På sidste spilledag lykkedes det Malmö FF at overhale Hammarby i kampen om ligaens tredjeplads. Hammarby spillede 3-3 ude mod Östersund, og med en hjemmesejr på 2-0 over Elfsborg blev Malmö nummer tre.

I bunden af tabellen rykker Trelleborg og Dalkurd ud af rækken, mens Brommapojkarna skal spille playoffkampe om at blive i rækken.

Danskerfest i vildt målorgie
Bøde for at være hjemløs: Nu tilbyder Tøffe at betale