Sviner dansk mestertræner: Vi følte os utilpas

Malmö-spilleren Pa Konate forklarer, hvorfor Allan Kuhn endte med at blive fyret som træner i Sverige.

Allan Kuhn får en bredside af sin tidligere spiller fra Malmø med hvem, Kuhn blev mester. Foto: Claus Bonnerup.
Allan Kuhn får en bredside af sin tidligere spiller fra Malmø med hvem, Kuhn blev mester. Foto: Claus Bonnerup.

Det vakte stor opsigt, da fodboldklubben Malmö FF 19. november sidste år fyrede cheftræner Allan Kuhn.

Det skyldtes ikke mindst, at den danske træner kort tid forinden havde sikret klubben det svenske mesterskab i sin første sæson i klubben.

Efterfølgende har der været snak om utilfredshed i spillertruppen med Allan Kuhn, noget som forsvarsspilleren Pa Konate sætter ord på i et interview med Aftonbladet.

- Han var ikke tilstrækkeligt stærk til at kunne lede vores trup. Sådan havde vi det under sæsonen. Vi havde jo brug for en stærk ledertype.

- Vi lyttede meget til Rosenberg (spilleren Markus Rosenberg, red.) og andre. De guidede os unge spillere under svære forhold. Vi kom tættere på hinanden, selv om det ikke blev så godt med Kuhn, siger Pa Konate.

Pa Konate langer samtidig ud efter Kuhns taktik, som slet ikke bed på spillerne.

- Vi havde ikke spillet specielt godt, men det lykkedes os at vinde Allsvenskan, selvom vi ikke altid spillede godt fodbold. Jeg tror ikke nogen af os følte os tilpas med den taktik, vi spillede. Det er nok den største årsag, fortæller Pa Konate til fotbollskanalen.se.

- Den taktik, vi blev instrueret i, lignede meget den, som vi normalt spiller. Vær meget på bolden, spil bolden op fra forsvaret, men det fungerede ikke på banen og nogle gange føltes det som om, at folk ikke vidste, hvad de skulle gøre på banen og det var virkelig slemt til tider. Det var ikke, som vi ønskede det.

22-årige Pa Konate, der fik spilletid i 22 af 30 ligakampe i Allsvenskan i sidste sæson, peger på, at spillerne havde svært ved at forstå Allan Kuhns måde at ville spille på.

- Han lykkedes ikke med at få brugt spillertruppen på den rigtige måde. Vi havde de bedste spillere, men vi spillede ikke god fodbold, siger spilleren til Aftonbladets hjemmeside.

- Det blev bedre, men ikke rigtig godt. Vi vidste ikke, hvad vi skulle gøre, og hvad planen gik ud på, siger Pa Konate.

Malmö FF hentede 66 point i 30 ligakampe under Allan Kuhn, og klubben vandt Allsvenskan med et forspring på seks point til AIK.

Malmö FF nåede sidste år også frem til den svenske pokalfinale, som klubben tabte til Häcken efter straffesparkskonkurrence.

Se også: Zlatan med spøjs sammenligning: Jeg er som et dyr

Se også: Nordstrand bliver matchvinder i australsk danskeropgør

Se også: På krigsstien igen: Spydig Mourinho stikker til forgængeren

Se også: Mourinho afslører: To stjerner smutter snart

23 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere