Syge FIFA: Kaiser Franz midt i ny bestikkelsesskandale

Tysklands værtskab for VM 2006 er nu i søgelyset i bestikkelsesskandale

Blatter (tv) og Beckenbauer... formodentlig i en fortrolig samtale om hvordan sorte penge lettes fragtes over grænsen mellem Laos og Thailand (Foto: AP)
Blatter (tv) og Beckenbauer... formodentlig i en fortrolig samtale om hvordan sorte penge lettes fragtes over grænsen mellem Laos og Thailand (Foto: AP)

Der synes efterhånden ikke at være nogen ende for, hvor møgkorrupt fodboldens hjerte, FIFA, har været gennem årene.

Tyskland købte efter alt at dømme de afgørende stemmer, der sikrede nationen værtskabet for VM 2006. Den påstand fremfører det respekterede tyske magasin Der Spiegel i en stort opsat artikelserie.

Magasinet hævder, at det tysk-baserede sportstøjs-gigant Adidas gennem sin daværende direktør Robert Louis-Dreyfus finansierede en bestikkelses-kasse, som arrangementskomiteen bag Tysklands VM-bud kunne trække på. I alt var der 10,3 mio. schweizerfranc til rådighed, hvilket dengang var lige i underkanten af 50 mio. kr.

I spidsen for det tyske bud stod 'Der Kaiser', den tyske fodboldlegende Franz Beckenbauer, der er en af blot to personer, der både har vundet VM som spiller og træner. Og Der Spiegel hævder skråsikkert, at Beckenbauer kendte til bestikkelseskassen.

Se også: Skandale lurer efter voldsom anklage: Tyskland bestak sig til VM

Siden 2005 har den nuværende formand for det tyske fodboldforbund Wolfgang Niersbach også været vidende om bestikkelsen.

Det tyske magasin hævder, at pengene blev brugt til at købe de fire afgørende stemmer fra Asien, der gjorde udslaget, så Tyskland med en stemmes margin vandt værtskabet foran Sydafrika.

Efter Tyskland var blevet tildelt VM 2006 sørgede Dreyfus med hjælp fra FIFA og Beckenbauer og Niersbach for at dække over de sorte penge ved at kanalisere 6,7 mio. euro over i en stor FIFA åbningsgalla på Berlins Olympiske Stadion. Det galla-arrangement blev siden aflyst.

DFB, det tyske fodboldforbund, afviser i en pressemeddelelse, at der er sket uregelmæssigheder i forbindelse med det tyske VM-bud og afviser at have købt stemmer. Men forbundet erkender, at der er noget lusket omkring de 6,7 mio. euro, som forbundet har fundet beviser for ikke er blevet anvendt efter hensigten. De var tiltænkt FIFA's kulturprogram.

Der Spiegel har fået svar fra én af de tre nulevende asiatiske medlemmer, der skulle have solgt sin stemme. Og han mener ikke beskyldningerne er et svar værdigt.

17 kommentarer
Vis kommentarer