Tak, FIFA: Omstridt udvisnings-regel ændres fra sommer

Kontroversiel regel bliver droppet. Nu vil en spiller ikke automatisk få rødt kort, hvis han fratager en modstander en oplagt mulighed

Vi har set og oplevet det flere gange efterhånden: En spiller eller målmand går efter bolden i feltet, men kommer for sent og fratager sin modstander en oplagt scoringsmulighed.

Dommeren har derefter ikke et andet valg end at tildele et straffespark og udvise synderen, der dermed må misse resten af opgøret og ligeledes den kommende kamp. Dermed bliver spilleren tildelt en trippelstraf for én dårlig aktion.

Men det skal være slut nu.

FIFA har valgt at sløjfe den omstridte regel, og dommeren har nu mulighed for at give spilleren en advarsel i stedet for at udvise ham, hvis han bevidst går efter at vinde bolden. Spilleren vil stadig få rødt kort, hvis denne laver en hensynsløs tackling i feltet.

Regelændringen blev diskuteret ved en kongres i walisiske Cardiff i weekenden, og FIFA's nye præsident, Gianni Infantino, er lykkelig over den nye regel, der længe har været ønsket af fodboldfans, spillere og eksperter.

- Vi har taget en historisk beslutning, og vi har vist, at vi lytter til tilhængerne og spillerne, udtalte Infantino til kongressen.

Reglen vil træde i kraft til EM-slutrunden i sommer i Frankrig og være på forsøgsbasis de næste to år.

Den tidligere topdommer og nuværende observatør ved UEFA Pierluigi Colina er også meget tilfreds med ændringen, som han har kæmpet for at få sat i værk i mange år.

- Spillere, trænere, ja alle har efterspurgt dette. Jeg er meget glad for, at ændringen træder i kraft og kommer til at blive implementeret ved EM, siger Colina ifølge Reuters og afslører samtidigt, at en anden regel også vil blive ændret.

- Hvis en spiller bliver skadet efter en hensynsløs tackling vil denne ikke være nødsaget til at gå ud til sidelinjen efter behandling for at komme ind på banen igen. Det vil give mere fair play og holdet vil ikke blive straffet med at spille med en mand i undertal i noget tid, meddeler han.

TV: Endnu et eksempel: I januar fik Athletic Bilbao den værst tænkelige start på udebanekampen mod Barcelona, da keeperen Gorka Iraizoz begik straffe og fik direkte rødt kort efter blot fem minutters spil.

14 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere