Ti år i brummen: Strenge matchfixing-straffe i Grækenland

UEFA støtter en græsk domstol, der har dømt og tildelt strenge straffe til 58 personer med tilknytning til klubber i en matchfixingsag fra 2011

Der er uddelt strenge straffe i en græske sag om matchfixing. Foto: Fernando Vergara/AP
Der er uddelt strenge straffe i en græske sag om matchfixing. Foto: Fernando Vergara/AP

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) bakker op om de straffe, der er tildelt i forbindelse med en række matchfixingsager i græsk fodbold tilbage i 2011.

Således har en græsk domstol idømt straffe på op til ti års fængsel til 58 personer med tilknytning til klubber. Herunder officials og trænere.

De dømte er blevet straffet for matchfixing og blandt andet bestikkelse, ulovligt spil samt hvidvaskning af penge, skriver nyhedsbureauet AP.

Fredag meddelte UEFA, at forbundet har bidraget til de græske undersøgelser ved at være behjælpelig med analyser af mistænkelige væddemål på fodboldkampe.

De fleste af disse væddemål har været placeret på spil i den næstbedste række, men tre klubber fra den bedste række var også involveret.

Tilbage i 2011 blev Olympiakos Volou smidt ud af Europa League og tildelt en treårig karantæne fra europæisk fodbold.

Klubben blev kendt skyldig i matchfixing ligesom klubberne Kavala og Asteras Tripolis, der også var indblandet i sagen. De blev alle smidt ud af ligaen.

Hvis anklageren får medhold ved en domstol, slipper Atlético Madrids anfører Gabi ikke med et gult kort. Så venter der fængsel og lang karantæne (Foto: AP) Spansk fodbold FCK kan blive sidste kamp: Atlético Madrid-stjerne på vej i fængsel

Premier League United-stjerne anklaget for matchfixing - her er hans reaktion

Emanuel Briffa er en af to spillere, der er udelukket på livstid - fire andre har fået kæmpe karantæner. Foto: All Over Landsholdsfodbold Kæmpe karantæner: Udelukker seks spillere for matchfixing

 

1 kommentar
Vis kommentarer