Tidligere Arsenal-dansker prøver lykken på Island

Det falmede stortalent Sebastian Svärd er på vej til Island for at spille sig ind i varmen hos Knattspyrnufélagið Þróttur

Sebastian Svärd blev udtaget til landsholdet under Morten Olsen, men nåede aldrig at komme på banen. (Foto: Jan Sommer)
Sebastian Svärd blev udtaget til landsholdet under Morten Olsen, men nåede aldrig at komme på banen. (Foto: Jan Sommer)

Den danske sportsdirektør Per Rud, der har en fortid i Brøndby, Herfølge og HB Køge rejste i efteråret til Island, for at blive sportsdirektør i klubben med det umulige navn, Knattspyrnufélagið Þróttur.

Og nu ser det ud til, at endnu en dansker med en fortid i Brøndby følger efter.

Sebastian Svärd, der af de fleste blev regnet som et stortalent, da han skiftede til Arsenal som helt ung, er efter en omskiftelige karriere nu på vej til Island, hvor han de kommende dage skal prøvetræne hos Knattspyrnufélagið Þróttur.

- Sebastians Svärd er en erfaren spiller, og det er en spiller, der sagtens kan passe ind hos os. Vi har inviteret ham op på træningsophold i seks dage, og vi ser frem til, at vi formentlig kan lave en aftale, siger Sportsdirektør, Per Rud til Ekstra Bladet.

Blikkene er rettede mod en stor fodboldkarriere, men fra det talentfulde U20-hold blev kun Daniel Agger og Michael Krohn-Dehli  A-landsholdsspillere, mens det gik helt galt for andre (Foto: Anders Kjærbye) Sport og Spil Her er talentkuldet i dag: To pletskud og en flok strejfere

Sebastian Svärd (nr. 8) var med det danske u20 landshold i Tyrkiet i 2000. På holdet var blandt andet også Daniel Agger (nr. 3) og Michael Krohn-Dehli (nr. 10).
Sebastian Svärd (nr. 8) var med det danske u20 landshold i Tyrkiet i 2000. På holdet var blandt andet også Daniel Agger (nr. 3) og Michael Krohn-Dehli (nr. 10).

13. gang er lykkens gang
Sebastian Svärd siden skiftet fra Arsenal spillet i elleve klubber, inden han forhåbentlig snart kan skrive sin trettende på CV'et. Udover klubkampene har han også nået at spille over 50 kampe for de danske ungdomslandshold. Selv om han har været udtaget af Morten Olsen til landsholdet, er det aldrig lykkedes ham få en landskamp på CV'et.

Se også: Tidligere stortalent: Ny klub eller karrierestop

Selv om Sebastian Svärds karriere har ført ham til engelsk, dansk, portugisisk, tysk, hollandsk, svensk og thailandsk fodbold, kan det blive svært at vende sig til spillet og livet på Island. Men det bekymrer ikke Per Rud.

- Fordelen er, at vores sæson først starter til maj, så han har masser af tid til at tilpasse sig, siger han til til Ekstra Bladet.

Ender det med en prøvetræningen med en kontrakt til Sebastian Svärd, bliver han fra første marts den eneste dansker i klubben.

Per Rud rejser nemlig tilbage til Danmark, hvor han ligesom tidligere i sin karriere, skal være sportschef i HB Køge.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere