Annonce:
Annonce:

Tidligere KGB-agent afslører: Sådan snød Rusland sig til VM og OL

Han var 20 år i KGB og har overlevet indtil flere drabsforsøg - nu afslører Vladimir Popov over for Ekstra Bladet og Nettavisen, hvordan efterretningstjenesten infiltrerede IOC og FIFA

Annonce:
Følg Fodbold

Det var en stolt præsident Putin, der i 2014 åbnede vinter-OL i Sochi, og næste år finder en anden prestigefuld sportsbegivenhed sted i landet, når VM 2018 fløjtes i gang. 

Hvordan det lykkedes for russerne at lande to af verdens største sportsbegivenheder med så få års mellemrum, er der til gengæld ikke meget at være stolt over.

Det er afslører den tidligere KGB-agent Vladimir Popov i et eksklusivt interview med Ekstra Bladet og norske Nettavisen.

FBI efterforsker VM i Rusland

Ifølge Popov har man systematisk afpresset nogle af sportens mest magtfulde personer, blandt andet  ved at placere dem i såkaldte 'plus-værelser' med omfattende overvågning, når de besøgte landet i officielt ærinde.

Dermed blev de nemmere at bestikke og kompromittere, og på den måde lykkedes det blandt andet at få vinter-OL til subtropiske Sochi, til trods for de dårlige forhold, der endte med at skabe enorme problemer for afviklingen. Et scenarium der ifølge Vladimir Popov vil gentage sig ved VM 2018.

Du kan læse mere om, hvordan Rusland snød sig til OL og VM, hvordan landet stadig korrumperer international elitesport, og hvordan Vladimir Popovs tidligere arbejdsgiver er ude efter hans liv HER.

KGB-agent lod ishockeystjerne flygte til NHL

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: