Tidligere Premier League-spiller under mistanke for matchfixing

En tidligere Premier League-spiller, som nu arbejder som fodboldagent, står centralt i kredsen af mistænkte i stor sag om aftalt spil i Sverige

AIK-målmand Kenny Stamatopoulos blev i maj tilbudt halvanden million kroner for at 'underpræstere' i en kamp mod Göteborg. Han afslog og anmeldte matchfixing-forsøget til myndighederne. Foto: All Over Press.
AIK-målmand Kenny Stamatopoulos blev i maj tilbudt halvanden million kroner for at 'underpræstere' i en kamp mod Göteborg. Han afslog og anmeldte matchfixing-forsøget til myndighederne. Foto: All Over Press.

Forsommerens store matchfixingskandale i Sverige, hvor opgøret mellem Göteborg og AIK Stockholm måtte afblæses, har en tidligere Premier League-spiller stående centralt i kredsen af mistænkte.

Det skriver den britiske avis The Times, som angiver, at den mistænkte ikke bare var PL-spiller, men endog var en stjernespiller i den bedste engelske fodboldrække. Hans nationalitet er ikke oplyst.

Den unavngivne spiller er i dag fodboldagent, og det skulle være i den egenskab, at han i maj var involveret i forsøget på at bestikke en AIK-spiller til at underpræstere og dermed sikre Göteborg en sejr.

AIK-spilleren var reservemålmanden Kenny Stamatopoulos, men han lod sig ikke friste af de penge, han blev stillet i udsigt. I stedet gik han til myndighederne for at advare om, at gamblere altså forsøgte at fixe kampen, så de kunne tjene store summer ved bookmakerne.

The Times oplyser, at Stamatopoulos blev tilbudt, hvad der svarer til 1,5 millioner danske kroner for at medvirke i det sportslige bedrag. Tilbuddet blev afgivet med ’slørede trusler’, skriver avisen.

Det er uklart, om det er den tidligere PL-spiller personligt, der gav Stamatopoulos tilbuddet om de lette penge. Muligvis er det en tidligere spiller i den svenske liga, som har haft PL-spilleren som agent, der har stået for den direkte kontakt.

Sagen har fået de svenske myndigheder til at øge fokus på matchfixing, og så sent som fredag blev to personer anholdt som følge af et påstået forsøg på at fixe en kamp mellem Malmö og Halmstad 1. oktober.

- Selv den mindste episode må blive håndteret korrekt, og politiet handlede beslutsomt, siger generalsekretæren i det svenske fodboldforbund, Hakan Sjöstrand, til The Times.

Se også: Først blev svensk topkamp aflyst - nu ruller matchfixing-lavinen

Se også: Mads Øland om svensk matchfixing: Flere er involveret

Foto: Allover Sport og Spil Det beskidte spil om VM: En uge før afstemningen vidste Rusland, at de havde vundet

Kronprinsen forklarer Ekstra Bladets medarbejdere, hvorfor han er tilfreds med at Rusland har fået det røde kort. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Kronprinsen: Godt at russerne blev smidt ud

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen