Tragisk: Endnu en fodboldspiller død på banen

26-årig brasiliansk fodboldspiller, der har været i skandinavisk fodbold, er faldet død om på banen

Bernardo Ribeiro, der har spillet i skandinavisk fodbold, er faldet om på banen og er seneste dødsfald i fodboldverdenen (Foto: Newcastle Jets)
Bernardo Ribeiro, der har spillet i skandinavisk fodbold, er faldet om på banen og er seneste dødsfald i fodboldverdenen (Foto: Newcastle Jets)

Fredag aften døde den camerounske landsholdsspiller Patrick Ekeng efter blot syv minutter på banen for Dinamo Bukarest.

Søndag faldt endnu en fodboldspiller død om på banen efter hjerteanfald.

Der er tale om den 26-årige brasilianske fodboldspiller Bernardo Ribeiro, der har huseret på den offensive midtbane i såvel den albanske mesterklub Skenderbeu som australske Newcastle Jets, finsk-svenske IFK Mariehamn og italienske Catania.

Michael Bridges, der fra 1995-2004 var en Premier League-stjerne for Sunderland og Leeds, har spillet sammen med Bernardo Ribeiro i Newcastle Jets

Dødsfaldet skete i hjemlandet en kamp for Friburgense i de såkaldte Rio-mesterskaber.

- Friburgens Athletic Club siger farvel til en stor atlet og menneske, der var elsket af hver enkelt spiller, træner og leder. Vores dybeste sympati går til klubbens støtter og Bernardo Ribeiros familie, lyder det i en meddelelse fra klubben.

Ribeiro blev kørt til hospitalet straks efter hans kollaps, men lægerne mislykkedes med at holde ham i live, og han blev erklæret død ved ankomsten til hospitalet.

Det var i 2013/2014-sæsonen, at han spillede 32 kampe og scorede tre mål for finske IFK Mariehamn, og også klubben, hvor danske Allan Olesen spillede et par år forinden, bliver han mindet.

- Vi er mødt af sørgelige nyheder i dag. Bernardo Ribeiro, der i sæsonen 2013/2014 spillede for de grøn-hvide er død i en alder af 26 år efter en kamp for hans klub Friburguense. Vores tanker er med med hans kone Katie og hans pårørende. Tak for alt og hvil i fred Bernardo, lyder det på klubbens hjemmeside.

Og også Newcastle Jets, hvor Morten Nordstrand i dag er på kontrakt, mindes brasilianeren.

- Tankerne og bønnerne fra alle i Newcastle Jets er med Bernardo Ribeiros familie og venner. Hvil i fred, skriver de på Twitter.

Bernardo Ribeiro startede som 5-årig med at spille basket, men han var for lav og kastede sig over fodbold i stedet. Her blev han som 10-årig spottet af storklubben Flamengo, og hans gode aflevering og evne til at læse spillet gjorde ham til klubbens anfører, og han var med til FIFA Youth Cup.

Han kom videre til italienske Catania som 20-årig og fik tilføjet italiener som sin anden nationalitet, inden klubkarrieren altså førte ham videre til Albanien, Australien og Finland, inden det hele sluttede i hjemlandet.

Fredag faldt den camerounske landsholdsspiller Patrick Ekeng om på banen under en kamp og døde kort tid efter. Se billeder fra den tragiske hændelse her. (Video: AP) 

Patrick Ekeng i en af sine to landskampe for Cameroun. (Foto: AP) Intl. fodbold Døde på banen: Landsholdsspiller følte sig træt

Patrick Ekengs død kunne måske have været undgået. (Foto: AP) Intl. fodbold Hård anklage: Ambulancefolk svigtede død fodboldspiller

Patrick Ekeng faldt pludselig om fredag aften i en ligakamp i rumænsk fodbold. (Foto: AP) Intl. fodbold Hård kritik efter fodboldspillers død: Det må ikke ske i 2016

Intl. fodbold Fodboldstjerner i chok over død landsholdsspiller

Patrick Ekeng bæres op på en båre og køres siden på hospitalet. Men hans liv står ikke til at redde. (Foto: AP) Intl. fodbold Landsholdsspiller død: Faldt om efter syv minutter på banen

Randers FC TV: Her dedikerer Randers-spiller mål til afdød landsholdsspiller

1 kommentar
Vis kommentarer