Transfer-bombe: Kontroversiel super-agent frikendt

Mino Raiola er agent for Paul Pogba og Matthijs de Ligt, og han har fået ophævet sin karantæne og må arbejde.

Mino Raiola er klar til at storhandle igen på fodboldens transfermarked. Foto:Ritzau Scanpix
Mino Raiola er klar til at storhandle igen på fodboldens transfermarked. Foto:Ritzau Scanpix

Manchester Uniteds Paul Pogba bliver i mange medier beskrevet som særdeles ombejlet i sommerens transfervindue.

Fodboldhandler på højeste niveau omfatter ofte agenter, og fredag fik Paul Pogbas agent, Carmine "Mino" Raiola, så fuld vished for, at han kan genoptage sit arbejde med omgående virkning i hele verden.

Det skete, da Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) valgte at ophæve den karantæne på tre måneder, som Raiola, der bedst kendes blot som Mino Raiola, fik af Fifa i maj.

Dengang valgte Fifa at følge trop, efter at Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) i april tildelte italiensk-hollandske Mino Raiola en karantæne på tre måneder.

Torsdag ophævede FIGC dog karantænen, og Fifa fulgte altså formelt trop fredag med en beslutning, der også involverer Vincenzo Raiola, der er fætter til Mino Raiola.

- Formanden for disciplinærkomitéen i Fifa har udstedt en procedurebestemmelse i dag (fredag, red.) og meddelt Carmine Riola og Vincenzo Raiola, at den verdensomspændende forlængelse af deres karantæner er annulleret med øjeblikkelig virkning, lyder det i en meddelelse fra Fifa.

Onsdag i denne uge satte Den Internationale Sportsdomstol (CAS) karantænen i bero uden for Italien efter en appel fra den 51-årige fodboldagent, og torsdag fulgte en appeldomstol i Italien trop.

Ifølge AFP skyldtes karantænen i første omgang, at Mino og Vincenzo Raiola skulle have kapret Gianluca Scamacca fra spillerens hidtidige agent på ulovlig vis.

Det skulle være sket, da ungdomsspilleren var i PSV Eindhoven.

Mino Raiola kan gå en særdeles hektisk tid i møde, da han også er agent for den 19-årige hollandske forsvarsspiller Matthijs de Ligt, som efter sit gennembrud i Ajax også sættes i forbindelse med et klubskifte denne sommer.

Matthijs de Ligt har haft en forrygende sæson for både Ajax og det hollandske landshold. Med førstnævnte nåede han CL-semifinalen og i orange tøj kom han helt til Nations League-finalen. Foto: RAFAEL MARCHANTE/Ritzau Scanpix Fransk fodbold Forvirring om gigant-transfer: Vild løn eller 'fake news'

Mino Raiola, her sammen med Mario Balotelli, er i problemet i støvlelandet. Foto: Splash News Intl. fodbold Kæmpe skandale: Superagent suspenderet

3 kommentarer
Vis kommentarer