Tysk massakre: ’Jeg følte mig så lille’

Det norske fodboldlandshold fik ørene i den tyske målmaskine i går, da de tabte med tenniscifre til verdensmestrene fra Tyskland. Dagen derpå er bestemt heller ikke rar læsning for de norske spillere

Julian Draxler (anden tv.) scorede til 2-0 allerede efter 17 minutter. Foto: AP/Matthias Schrader
Julian Draxler (anden tv.) scorede til 2-0 allerede efter 17 minutter. Foto: AP/Matthias Schrader
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Som en sulten løve fortærede og åd det tyske landshold byttet fra Norge, som var lige så hjælpeløs som en antilope på savannen.

6-0 lød det pinlige resultat efter, at Norge i går udspillede deres matematiske chance for at gå videre til VM-kvalifikationen.

De tyske og norske medier har floreret med lidet flatterende ord om de norske nationalhelte.

- Verdens bedste landshold fik Norge til at se ud som verdens dårligste, skriver dagbladet.no i en kommentar til en kampen.

Er det virkelig Norge?
Det var heller ikke, fordi den tyske kommentator fra RTL Margo Hagemann var fuld af lovord under kampen. Han kunne knap tro sine egne øjne, da de norske spillere agerede røde kegler i et vejkryds.

- Er det virkelig Norge, som Tyskland møder? Det her har jo intet med en VM-kvalifikationskamp at gøre, sagde kommentatoren under kampen.

Én af mange jubelscener, da Tyskland vandt hele 6-0 over Norge. Foto: AP/Matthias Schrader
Én af mange jubelscener, da Tyskland vandt hele 6-0 over Norge. Foto: AP/Matthias Schrader

Sjældent er det norske landshold blevet udspillet så meget. Faktisk skal vi tilbage til 1972 for at finde et nederlag, der var større. Dengang tabte Norge 9-0 til Holland – anført af det hollandske totalfodbold med Johan Cruyff. Norge kunne undskylde sig med, at de bare var en flok amatører, der ikke fik penge for at spille bold.

- Det er længe siden, at jeg har følt mig så lille som i dag. Vi blev udspillet til tider. De var hurtige, og vi var for langsomme i bevægelserne og sløsede med afleveringerne, siger den norske stjernemålmand Rune Jarstein der efterfølgende lægger sig fladt ned.

- Jeg synes, at det er pinligt, og det er bare med at beklage.

Den tyske avis bild.de bemærkede godt den store klasseforskel mellem de to mandskaber.

- Nordmændene står på egen banehalvdel i anden halvleg og venter med skælvende knæ med på tanke om, hvad der er i vente.

Støvet stjerneregn
Mens det danske landshold er i en sand stjerneregn, hvor blandt andet Thomas Delaney, der scorede et hattrick mod Armenien i går, får seks stjerner af Ekstra Bladet, ser karaktergivningen helt anderledes ud for de norske spillere.

I nærmest samtlige dueller blev Norge - i denne situation Jørgen Skjelvik - den lille i duellerne. Foto: AP/Matthias Schrader
I nærmest samtlige dueller blev Norge - i denne situation Jørgen Skjelvik - den lille i duellerne. Foto: AP/Matthias Schrader

VG.no vurderer, at hele fire spillere må forlade banen med bare et enkelt point på karakterskalaen. Blandt andet den ene back Omar Elabdellaoui.

- Svag i duellerne, og følger ikke sine spillere, når han bør griber ind, skriver VG.no om Omar Elabdellaoui.

Norges playmaker Mats Møller Dæhli får også en hård medfart med på vejen.

- Virkede til at have alt for meget respekt for de tyske verdensstjerner. Blev passeret alt for let og tacklede ikke igennem.

Og sådan fortsatte det om de norske spillere, der skammer sig dagen derpå.

Eriksen-kollega måtte forklare skandale-finger i nat

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+