Tysk og fransk fodbold skal spilles for tomme tribuner

I Frankrig spilles for tomme tribuner i en måned. I Tyskland spilles formentlig uden tilskuere i weekenden

PSG er blevet ramt af frygten for coronavirus og har allerede fået udsat en ligakamp. Onsdag skal pariserne spille Champions League-fodbold uden tilskuere. Foto: Benoit Tessier/Reuters
PSG er blevet ramt af frygten for coronavirus og har allerede fået udsat en ligakamp. Onsdag skal pariserne spille Champions League-fodbold uden tilskuere. Foto: Benoit Tessier/Reuters

Ligadirektøren i Bundesligaen i fodbold kalder det urealistisk at spille den kommende spillerunde med tilskuere.

Det skyldes frygt for spredning af coronavirus.

- Vi ville helst spille den kommende spillerunde med tilskuere. Men det er desværre ikke realistisk, siger Christian Seifert, ligadirektør i Bundesligaen ifølge Bild.

Ligadirektøren slår fast, at runden med sikkerhed spilles.

Beslutningen om tomme tribuner er endnu ikke endelig, men han finder det altså urealistisk, at kampene i den kommende runde kan gennemføres med tilskuere.

I den franske fodboldliga skal der spilles for lukkede døre eller med meget få tilskuere i den næste måned - helt præcist frem til 15. april. Det blev besluttet mandag.

I Frankrig har man forbudt forsamlinger på 1000 mennesker eller mere.

I lørdags fik Paris Saint-Germain (PSG) udsat hjemmekampen mod Strasbourg i den franske liga af frygt for coronavirus.

Onsdag skal PSG spille uden tilskuere hjemme mod Borussia Dortmund i ottendedelsfinalen i Champions League.

Det samme er tilfældet med tirsdagens anden Champions League-kamp, hvor italienske Atalanta tager imod Valencia fra Spanien.

Den seneste Serie A-runde i weekenden blev afviklet uden tilskuere på stadion, men i landet, der er hårdest ramt i Europa, kan der snart blive taget andre metoder i brug.

Således ønsker både landets sportsminister og udenrigsminister, at ligasæsonen helt indstilles.

Den danske Superliga blev ligeledes afviklet uden tilskuere i den forgangne weekend. Det skete, efter at regeringen fredag anbefalede, at man undlod at afvikle arrangementer, hvor mere end 1000 mennesker er samlet.