Tysk storklub holder øje med Danmark: Men har en klar anbefaling

Den tyske klub Borussia Mönchengladbach har allerede to danskere i truppen, og det tal kan stige i fremtiden. Klubben mener, at der er gode spillere i Danmark

Thomas Delaney tog for nylig vejen til Bundesligaen. Foto: Polfoto
Thomas Delaney tog for nylig vejen til Bundesligaen. Foto: Polfoto

Andreas Christensen og Jannik Vestergaard har i denne sæson spillet Champions League med Borussia Mönchengladbach, og i fremtiden er det langt fra utænkeligt, at flere danskere får chancen i den traditionsrige klub, der har haft en tradition for at have danskere i klubben.

Sportsdirektør Max Eberl fortæller i hvert fald, at det danske marked er interessant, og at han ser potentiale i nogle af de spillere, der kommer fra dansk fodbold og Superligaen.

- Vi holder fortsat øje med de skandinaviske ligaer. Thomas Delaney, som lige er skiftet til Werder Bremen, og Ludwig Augustinsson er eksempler på to gode spillere, der er kommet fra dansk fodbold, siger Max Eberl til Tipsbladet.

Mens mange danske spillere gerne vil tidligt til udlandet, mener den tyske sportsdirektør faktisk, at spillerne kan være mere interessante for en klub som Gladbach, hvis de bliver i Danmark og spiller i Superligaen, når de er 17 og 18 år, fordi det på sigt giver mere ballast modsat at spille på reserveholdet et sted i udlandet. Som man for eksempel har set det med Thomas Delaney.

- Vi har set mange teenagere flytte fra Danmark og de andre skandinaviske ligaer til Premier League. Jeg mener, at nogle af disse spillere vil have bedre af at blive i Danmark og i stedet få chancen på førsteholdet i den danske liga, når de er 17-18 år. Jeg mener, at den danske liga har et potentiale til at blive en virkelig god udviklingsliga for unge spillere, hvis de mest talentfulde spillere får chancen, når de er 17 eller 18 år, siger Max Eberl.

Foto: AP.
Foto: AP.

En af de spillere, der tog skiftet væk fra Danmark tidligt var forsvarsspiller Jannik Vestergaard. Den store center back er nu i Gladbach, og selv om det har været svært for den 24-årige Jannik Vestergaard at etablere sig som fast mand på holdet, er klubben meget tilfreds med bidraget fra den store forsvarsspiller.

- Jannik er en spiller, som vi forventer os meget af. Han har skullet vænne sig til vores spillestil, hvilket var forventet, og vi er glade for den udvikling, han har været igennem. Da vi spillede skidt i kampene sidst i 2016, spillede Jannik godt og kæmpede hele vejen igennem, siger Max Eberl og forklarer:

- Vi kan ikke bede om mere fra Jannik i forhold til mentalitet, indsats og fysik. Han er en potentiel leder, som bliver en nøglespiller for Borussia Mönchengladbach i de kommende sæsoner. Det, vi nu arbejder på med Jannik, er andre aspekter af hans spil - for eksempel hans spil, når vi har bolden, siger Borussia Mönchengladbachs sportsdirektør.

Den tyske klub, der i fjor sluttede som nummer fire i Bundesligaen, har mistet noget af pusten i denne sæson, hvor klubben kæmper i bunden af rækken og aktuelt er nummer 14 i Bundesligaen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se også: Bayern-chef truer FIFA: 'Hvad kan vi bruge dem til?'

Se også: Storklubberne jagter 'hot' Dolberg: Derfor bliver han ikke solgt nu

Se også: Stor hyldest til Delaney efter Bundesliga-debut

Thomas Delaney havde en kæmpe andel i FCKs enorme succes det seneste halvandet år. Nu skal de danske mestre klare sig uden deres tidligere anfører. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Farvel, kaptajn: Det betyder Delaneys afgang for FCK

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere