Annonce:
Annonce:

670 millioner grunde til at Bendtner har dummet sig igen

Når Bendtner vælger at posere med en Mercedes, træder han samtidig også på Wolfsburgs største økonomiske bidragsyder, Volkswagen. Uden firmaet ville klubben ikke være meget værd, siger ekspert

Hvorfor er billedet et problem for Bendtner? Det diskuteres i studiet
Annonce:
Følg Fodbold

Nicklas Bendtner har for Gud ved hvilken gang skabt overskrifter af forkerte grunde.

Danskeren lagde et billede op på sin Instagram-profil onsdag aften, hvor han poserer foran en Mercedes. Umiddelbart en harmløs handling af den ellers så kontroversielle dansker. Og så alligevel.

Bendtner er på kontrakt i tyske Vfl Wolfsburg, hvor bil-koncernen Volkswagen spiller en kæmpe rolle. Firmaet er hovedsponsor, klart den største økonomiske bidragsyder og dybt forankret i klubben.

Klubbens stadion, Volkswagen Arena, med fabrikken i baggrunden. (Foto: AP)
Klubbens stadion, Volkswagen Arena, med fabrikken i baggrunden. (Foto: AP)

Klubben er en af de rigeste i Bundesligaen, og det kan de ene og alene takke Volkswagen for. Bilfirmaet investerer 90 millioner euro - svarende til 670 millioner kroner - i klubben hver sæson! Klubben og firmaet er uadskillelige, og derfor er positiv omtale og gode rollemodeller vigtige for begge parter.

Annonce:

- Hvis Volkswagen ikke var til stede, var der heller ingen klub. Wolfsburg ville ikke være meget værd. Fabrikken betyder alt for klubben og for byen - de hører sammen. Derfor har det også været hårdt for alle i området, at bilfirmaet er blevet fanget i at fifle med snyde-software. Og netop nu har de brug for al den støtte, de kan få. Det gør dumheden endnu større fra Bendtners side. De har ikke brug for en klaphat, der viser en Mercedes frem, siger Bundesliga-eksperten.

Samtlige ansatte er forpligtet til at køre i VW-biler, og derfor er alle andre køretøjer, end dem VW-koncernen producerer, også bandlyste på træninganlægget. Alle spillere i truppen er bevidste om dette - også Bendtner - og derfor virker det som en tankeløs handling af danskeren ifølge Bundesliga-ekspert og -kommentator, Henrik Hvillum.

- Det er almindelig sponsor-politik, som højest sandsynligt er inkluderet i spillernes kontrakter. Tyskerne er meget omhyggelige med dette, og truppen bliver trænet i, hvad man må og ikke må. Nye Wolfsburg-spillerere får VW-biler stillet til rådighed fra første dag, og de får med det samme at vide, at klubben ikke vil se dem i andre biler, siger Hvillum til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Man må hverken køre eller posere med en anden bil, som Volkswagen ikke er en del af. Firmaet ville f.eks aldrig gå med til, at en spiller lavede en personlig kontrakt med Mercedes. Det betyder meget, og derfor er det en tankeløs handling fra Bendtners side.

Den danske landsholdsspiller er efterhånden også blevet en persona non grata i klubben, og han forlader med stor sandsynlighed Wolfsburg til sommer. De seneste dage har der floreret rygter om, at et skifte til kinesisk fodbold var en mulighed for den 28-årige angriber.

Bendtners tid i Wolfsburg har været alt andet end en succes. (Foto: AP)
Bendtners tid i Wolfsburg har været alt andet end en succes. (Foto: AP)

Ekstra Bladet kunne onsdag afsløre, at Bendtner allerede havde afvist et skifte til en top-seks klub i Kina i starten af januars vindue.

Transfervinduet i Østen lukker først den 26. februar, og derfor er muligheden for et eksotisk eventyr stadig mulig for angriberen, der ifølge Bild overvejer situationen.

Men hvis Bendtner vælge at blive i Wolfsburg i et halv år endnu, får han ikke meget spilletid på førstehold - især efter det seneste stunt. Det vurderer Henrik Hvillum.

Annonce:

- Jeg tror ikke, at de kalder ham ind til samtale. For hvad skal de sige til ham, som de allerede ikke har sagt? De har opgivet ham, og de er sikkert blevet bekræftet i, at det er den rigtige beslutning at skippe ham af til sommer.

- Chancen for at han bliver sat helt af og ender med at træne med ungdomsholdet resten af sæsonen er bestemt til stede. Især nu hvor rivalen Bas Dost er på vej tilbage. De har tyske klubber før gjort med spillere, der ikke kan indordne sig og ikke yder godt nok, siger eksperten.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Bendtner-lejren, men de har ikke ønsket at kommentere historien.

Dette foto kan give Bendtner store problemer

Nedtur: Bendtner overhalet af 19-årig ungdomsspiller

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: