Afsløring: Her slår konkurrenterne Bendtner

En opgørelse viser, at Nicklas Bendtner er den Wolfsburg-angriber, som er mindst aktiv, når han er på banen

Se Nicklas Bendtner score sit første Bundesliga-mål her
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Tysk fodbold

Lige siden sin ankomst til Wolfsburg i sommer har Nicklas Bendtner påpeget, at fokus fra starten har været at komme tilbage i form. Men selv om angriberen i løbet af de seneste uger har vist, at han fortsat ved, hvor målet står, kniber det tilsyneladende stadigvæk en smule med konditionen.

I hvert fald arbejder danskeren ikke nær så hårdt som sine to kolleger i angrebet. Det viser en opgørelse over en række data på Ivica Olic, Bas Dost og danskeren, som avisen Wolfsburger Allgemeine bringer.

Her er trioens indsats kommet under lup, og der er et par interessante iagttagelser i de respektive statistikker. En af dem viser, at Nicklas Bendtner i gennemsnit tilbagelægger 7,1 kilometer i timen, mens tallet for konkurrenterne til pladsen i front, Ivica Olic og Bas Dost, er henholdsvis 8,0 og 9,6.

Derfor var Bendtner vraget til topopgør

Kastes blikket på antallet af sekvenser, hvor spillerne spurter, er billedet nogenlunde det samme.

Den tidligere Arsenal-angriber skruer ifølge opgørelsen op for tempoet 14,3 gange i timen, hvilket igen placerer ham nederst i det lille selskab. Tallet for hollandske Bas Dost er således 20, mens 35-årige Olic topper med 21,55 spurter pr. time, han er i aktion.

Nicklas Bendtner må se sig slået af sine kolleger i angrebet, når det gælder antal tilbagelagte kilometer pr. time. (Foto: Christian Schöder/ALL OVER)
Nicklas Bendtner må se sig slået af sine kolleger i angrebet, når det gælder antal tilbagelagte kilometer pr. time. (Foto: Christian Schöder/ALL OVER)

Ældst og hurtigst
Kroaten har trods sin fremskredne alder også højeste topfart af de tre,  og ikke overraskende vækker hans arbejdsindsats stor begejstring hos Wolfsburg-træner Dieter Hecking.

I kølvandet på søndagens triumf over Mönchengladbach påpegede den tyske boss, at den tidligere Bayern-spiller havde været nøglen til sejr til trods for, at han ikke var at finde i rollen som matchvinder.

- Det er naturligvis ikke en angribers yndlingsbeskæftigelse at løbe og arbejde så meget, men det, Ivica Olic har præsteret på området, har været ekstraordinært, siger Hecking.

Han har hovedsageligt kigget Olics vej, når han har skullet finde sin enlige angriber til startopstillingen, hvor Dost og Bendtner for det meste har måttet væbne sig med at være sekundære valg.

Vraget til topopgør: Bendtner fejrede triumf på luksushotel

Danskeren kan dog glæde sig over, at han i en af de bragte statistikker er bedre end sine to rivaler i forreste geled.

Når det gælder succesfulde afleveringer, mestrer Bendtner således at ramme sine holdkammerater i 72 procent af sine forsøg, og det antal udgør en succesrate, som hverken Dost eller Olic kan matche. De to har på denne konto 57,1 og 65,6 procent.

Wolfsburg bekræfter: Overvejer kinesisk profil

Den samlede opgørelse ser formentlig anderledes ud på den anden side af weekenden, da mindst en af de tre angribere formodes at komme i aktion lørdag eftermiddag, når Wolfsburg gæster Hannover i et lokalopgør i Bundesligaen.

Her er Wolfsburg i øjeblikket placeret på andenpladsen med 26 point, mens den kommende modstander står noteret for 19 point og er at finde som nummer otte i tabellen. Rækken toppes suverænt af de regerende mestre fra Bayern München.

Her kan du se Nicklas Bendtners tidligere holdkammerat fra Arsenal, Jack Wilshere, give sin forklaring på, hvorfor angriberen ikke blev en succes i England:

Øverst i artiklen kan du se Bendtner score sit første Bundesliga-mål, mens han herunder ses under en træning i Wolfsburg:

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind